donderdag 30 november 2023

Writing Berries Maandoverzicht November 2023

Morgen is het alweer 1 december! Dan staat Pakjesavond voor de deur en gaan we richting Kerst en voor we het weten proosten we op Oudjaarsavond op een mooi nieuw jaar. Maar voordat het allemaal zover is, blik ik even terug op de maand november. Lekker herfstig nat, onstuimig weer, heerlijke stormen en windvlagen die je haren zo lekker door de war gooien en natuurlijk kou en mist. Het is echt herfst richting winter. Voor mij is november met twee verjaardagen altijd al een feestmaand en daar kwam dit jaar ook nog eens een bruiloft bij. En met verschillende dierentuinuitjes naar DierenPark Amersfoort, ZooParc Overloon en Artis. Door alle drukte kwam ik helaas niet verder dan 9 artikelen voor mijn Dagje uit website, maar – al zeg ik het zelf – ze zijn wel alle 9 goed. (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Dagje uit tips voor november

November is echt zo een maand waarin het nog herfst is, maar de winter wel al echt voor de deur staat. Maar ja, zo een regenbui kan wel je dagje uit in het water laten vallen en dat terwijl je echt behoefte hebt met die lange avonden om er even tussenuit te gaan. Met deze tips vind je vast een leuk uitje voor de koude novembermaand.

Bijzondere geboortes in de dierentuin

Zin om op kraamvisite te gaan in een dierenpark in Nederland? In verschillende parken hebben er weer bijzondere geboortes plaatsgevonden. Wil je weten welke kleintjes je kan verwachten, lees dan eerst deze speciale dierentuinnieuws met geboortenieuws.

Uitgelicht Dierenparken in Winterrust

Nu november is begonnen, merk je dat veel dierenparken in een soort winterstand gaan. Er is minder horeca open, dieren mogen zelf bepalen of ze lekker warm in hun binnenverblijf verblijven en natuurlijk wordt er vaker onderhoud gepleegd. In dit artikel ga ik dieper in op de winterrust en wat je ongeveer kan verwachten als je nu naar een dierenpark gaat.

Dier van de Maand Doodshoofdaapje

Ze zien er schattig uit, maar zijn zo ondeugend als maar zijn kan. Daarnaast zijn ze supernieuwsgierig, heel sociaal en leergierig. Doodshoofdaapjes zijn altijd leuk om naar te kijken. Maar wist je dat er verschillende soorten zijn? En dat ze maar weinig op de grond te vinden zijn?

Museumnieuws Nieuwe tentoonstellingen, Kidsproof musea en meer

Zin om erop uit te gaan, maar niet om buiten in de kou en regen rond te banjeren? Ga dan op ontdekkingsreis in een van de Nederlandse musea. Met deze museumnieuws verzamelde ik weer heel wat toffe tips voor een heerlijk dagje uit en krijg je nog extra leuk nieuws over diverse musea.

Hond Gezond 10 cadeautjes voor de feestdagen

Deelt je hond met je mee in de feestvreugde van de decembermaand, maar weet je nog niet zo goed wat je op zijn cadeaulijstje moet zetten? Deze 10 tips helpen je vast wel om op leuke ideeën te komen voor je trouwe vriendje of vriendinnetje.

Stadsbeeld Spring

In Doorn is het op een plekje van het Kerkplein altijd lente. En dat komt door het standbeeld wat deze maand centraal staat in de rubriek Stadsbeeld. Deze boom van staal houdt dat voorjaarsgevoel het hele jaar rond vast.

Goed Doel World Land Trust

Deze Britse organisatie maakt het lokale natuurbeschermers mogelijk om door middel van fondsenwerving stukken land te kopen. World Land Trust helpt hiermee lokale natuurbehoud organisaties om actief de natuur te kunnen beschermen. Dit komt ten goede van heel veel planten, dieren en waterpartijen.

Schrijfcoachtip Wel of niet werken met Chat GPT

Het is een vraag die de schrijverswereld blijft bezighouden: moet je nu wel of niet werken met open AI, zoals Chat GPT? Ik denk dat het als gereedschap van een schrijver best in je gereedschapskist mag zitten. In dit artikel lees je daar meer over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.