vrijdag 15 december 2023

Sprookjesachtig verlichte dagjes uit

Vorige week vrijdag schreef ik over de sprookjesachtige aantrekkingskracht van sfeerverlichting en lichtkunst, helemaal nu de dagen korter zijn en de avonden vele malen langer. Als je net als ik gek bent op deze prachtige verlichting in het donker, dan zijn deze uitjes echt iets voor jou. Want verschillende parken in Nederland bieden een sprookjesachtig verlicht dagje (of avondje) uit. Ik heb er vast 5 voor je op een rij gezet. (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

DierenPark Amersfoort

De komende Kerstvakantie geniet je in DierenPark Amersfoort van honderden lichtjes langs gevels en paden. Er zijn kerstbomen en natuurlijk een winters menu. Er zijn acht avonden waarop je tot 8 uur ’s avonds geniet van de Warme Winteravonden, vol verrassingen en entertainment, waaronder een winters sprookje waar je in mee kan spelen. Wanneer het park niet open is in de avond, is natuurlijk de verlichting zodra het in de middag donker wordt, al ontstoken, zodat je ook dan van de pittoreske sfeer kan genieten.

Ouwehands Dierenpark

In Ouwehands Dierenpark geniet je al een tijdje van Light Nights Treasure of Time. Ga mee naar de prehistorie en ontdek in prachtig vormgegeven lichtsculpturen alles over dinosaurussen en meer. Natuurlijk zijn er ook vertrouwde beelden te zien, zoals de reuzenpanda’s. Uiteraard is er veel entertainment wat past bij het thema, zoals een vuurshow en dansers. De sculpturen komen ’s avonds door het licht tot leven, maar zijn overdag ook zeker goed te bewonderen. Voor de avond zijn er aparte tickets beschikbaar. Light Nights is namelijk niet inbegrepen bij het dagticket. Kijk voor avondtickets of combitickets daarom op de website.

Orchideeƫn Hoeve

Tot en met 31 december 2023 is Junglepark de Orchideeƫn Hoeve weer gehuld in het licht van duizenden twinkelende lichtjes. WinterDroom, zo heet het en het is een prachtige droom. Livemuziek en sfeervolle versieringen maken de droom compleet. Tot en met 23 december vind je zelfs kraampjes van de Winterfair in de Jungle. Dus naast genieten van bloemen en bewoners van het park, kun je meteen cadeautjes shoppen. Uiteraard zijn er ook weer de befaamde kaarsjesavonden, waarbij door kerstelfjes echte kaarsen worden aangestoken. De kaarsjesavonden vinden nog plaats op 16, 17, 22, 23 en 27 tot en met 30 december. Vooral reserveren is zeker aan te raden, want er is in het park beperkt ruimte. Je doet dit op Winterdroom.nl. (foto: Orchideeƫn Hoeve)

Safaripark Beekse Bergen

Dit jaar heeft Safaripark Beekse Bergen uitgepakt met Light Safari. Langs een wandelroute van bijna twee kilometer kom je ruim 3.000 lichtsculpturen tegen die het dierenrijk in allerlei kleuren tot leven brengt. De lichtgevende dieren zijn levensgroot. Dat is imposant om ineens de grootte van een Afrikaanse olifant of giraffe op te merken. De route is opgedeeld in verschillende kleurzones. En dat is niet zomaar! Onderweg krijg je namelijk informatie over de rol die kleuren spelen in de natuur. Tijdens de route kom je ook gezellige winterse taferelen tegen. Er is zelfs een ijsbaan! Je geniet tot en met 25 februari 2024 van Light Safari in Beekse Berngen op vooraf bepaalde avonden. Ook voor Light Safari geldt dat de avond niet is inbegrepen bij je dagticket. Combitickets of avondtickets zijn verkrijgbaar via de website. (foto: Safaripark Beekse Bergen)

Dolfinarium

Lights of Nature, zo heet de nieuwe buitenvoorstelling van Dolfinarium deze Kerstvakantie. Vanaf 26 december tot en met 7 januari (behalve op 31 december en 1 januari) is het park gehuld in winterse sferen. Het park is geopend van 12.00 uur tot 19.00 uur ’s avonds en de dag wordt om 18.15 uur afgesloten met Lights of Nature bij een sprankelend omgetoverde Deolfijnendelta. Het wordt een waar spektakel van licht, geluid en videoprojecties, waarbij het Noorderlicht centraal staat. De rest van de dag geniet je natuurlijk van de dieren, schitterende verlichting, gezellige binnenruimtes en het Zeeleeuwencollege. (foto: Dolfinarium)

Check de websites

Er zijn natuurlijk nog veel meer parken die een bijzondere, sfeervolle invulling geven aan de Kerstvakantie. Check daarom altijd de website van je favoriete uitje om te zien of er een speciaal programma is, welke voorwaarden daaraan zijn verbonden en natuurlijk wanneer de speciale dagen en avonden zijn. Zo ga je goed voorbereid op pad!

Minder zichtbaar

Bij avondopenstellingen en winterse wandelingen in dierenparken kan het zomaar zijn dat je minder dieren ziet dan je wellicht gewend bent. Dieren hanteren een heel ander waak-slaapritme dan mensen en gaan ‘gewoon’ naar bed, zelfs wanneer wij in het donker langs hun huisjes lopen. Lees hier meer over in Dierenparken in Winterrust. Ga vooral naar een park om te genieten van de dieren die zich wel willen laten zien en natuurlijk van die fijne, warme, knusse, gezellige en vooral betoverende sfeer!


Ouwehands Dierenpark 2022/2023

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.