donderdag 31 augustus 2023

Writing Berries Maandoverzicht Augustus 2023

Het is de laatste dag van augustus en dat betekent twee dingen: het is tijd voor het maandoverzicht met alle artikelen van augustus én ik ben morgen jarig. Maar voordat ik dat ga lekker uitgebreid vieren, blikken we nog even terug op de afgelopen maand. Met lekker veel leuke nieuwtjes uit de dierentuinen, musea, dierenopvang en meer. Klik op de tussenkopjes en lees je favoriete artikelen nog een keer. Ik wens je veel leesplezier. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Dierentuinnieuws uit WILDLANDS

In het noorden van Nederland vind je het dierenpark WILDLANDS. Er gebeurt altijd veel in deze dierentuin en de leukste nieuwtjes zijn samengebracht in deze aflevering van Dierentuinnieuws uit…

Help! Onderhoud tijdens mijn dagje uit

Veel uitjes zijn tegenwoordig 365 dagen per jaar open en om een park, attractie of gebouw in topvorm te houden, is het belangrijk om onderhoud te plegen. En ja, dan kan het zijn dat dit juist tijdens je dagje uit gebeurd.

Uitgelicht 185 jaar ARTIS

Deze maand staat de jarige Amsterdamse dierentuin ARTIS in de schijnwerpers van Uitgelicht. ARTIS is de oudste dierentuin van Nederland en heeft daardoor ook een roemrijke geschiedenis. In een notendop komt deze voorbij.

Dier van de Maand Tapir

De tapir is een bijzonder dier om te zien. Met zijn slurfje kan hij heel gemakkelijk zijn eten vinden en het geeft hem een koddig uiterlijk. Er zijn verschillende soorten tapirs in de wereld en te bewonderen in verschillende dierentuinen in Nederland.

Zomernieuwtjes uit de Dierentuinen

In de dierentuinen van Nederland gebeurt altijd wat. Van ijsjes op zomerse dagen tot aan nieuwe bewoners en geboortenieuws; het komt allemaal voorbij in deze aflevering van Dierentuinnieuws. Het leukste zomernieuws uit vijf dierenparken van het land vind je in dit artikel.

Hond Gezond 5 tips voor het geven van medicijnen

De laatste maanden heb ik mijn hondje medicijnen voor zijn schildklier moeten geven. Het geven van een pilletje is niet altijd even makkelijk. Dus deel ik graag mijn tips voor het geven van medicijnen aan je hond.

Museumuitjes voor kinderen (van alle leeftijden)

Zin om op een regenachtige dag naar een museum te gaan met de kinderen? Deze uitjes zijn fantastisch leuk voor het hele gezin. Of gewoon voor jezelf, want ieder museum heeft natuurlijk iets interessants te bieden.

Stadsbeeld Simon Vestdijk

Verstild zit de schrijver aan zijn bureau. In gedachten verzonken. Schrijft hij een brief, een essay? Misschien een nieuwe roman? Je kan deze schrijver dagelijks bezoeken, want hij zit aan zijn bureau op het Kerkplein in Doorn.

Goed Doel Talarak Foundation

De Talarak Foundation is gehuisvest op het Negros eiland van de Filipijnen. Zij zetten zich in voor het behoud van verschillende inheemse dieren, waaronder een paar ernstig bedreigde neushoornvogels.

NIeuws uit de opvang van Ecomare, SOS Dolfijn en Zeehondencentrum Pieterburen

De opvangcentra in Nederland werken hard om dieren in nood te helpen en weer terug te brengen naar zee. Vaak lukt dat, maar in sommige gevallen niet. Deze en andere nieuwtjes uit de opvang lees je in dit artikel.

Schrijfcoachtip Schrijven in dichtvorm

Het schrijven van verhalen in dichtvorm is heel fijn. Vooral voor degenen die het later gaan horen of zelf lezen. Het is niet lastig om een verhaal op rijm te zetten, maar vergt wel wat aanpassingen. En dat lukt vast met deze tips.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.