maandag 4 september 2023

🌞 Nog niet voorbij die mooie zomer!

Alle schoolvakanties zijn voorbij, regio’s midden, zuid en noord zijn weer allemaal naar school en de meesten van ons zijn ook weer aan het werk. Volgens een supermarktreclame is het nu ineens uit met de pret, want de zomer is voorbij en het leven moet zijn normale, in dit geval vind ik vrij saaie, gangetje weer gaan. Maar hoezo is het uit met de pret? Zelfs wanneer je doordeweeks weer naar school of het werk gaat, wil dat zeer zeker niet betekenen dat het uit is met de pret. Integendeel! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Papa- of Mamadag

Als de kinderen naar school gaan, maar je hebt wel je ene vrije dag in de week thuis, dan kun je na schooltijd allerlei leuke dingen doen samen. Ga koekjes bakken, pak die badmintonset er nog even bij en sla een shuttletje in de achtertuin, bezoek de kinderboerderij of ga lekker samen naar het museum. Die paar uurtjes ontspanning die je samen doorbrengt zijn heel waardevol voor jullie band en om je kinderen (en jezelf) even te helpen ontstressen na een dag school. Dat huiswerk kan na het ontspannende momentje ook wel. Benut die papa- of mamadag daarom goed en breng een beetje vakantiegevoel terug op gewone doordeweekse dagen.

Eerst huiswerk, dan chillen

Basisschoolkinderen hebben doorgaans veel minder huiswerk dan middelbare scholieren. Als je meteen roept dat het uit is met de pret, dan wordt naar schoolgaan er niet leuker op. Hoewel deze kinderen minder tijd hebben om wellicht nog een uurtje met je naar een dierenpark te gaan, is het wel heel goed om die stress van school af te wisselen met ontspanning. Ben je thuis als je kinderen van school komen? Zet dan even dat ouderwetse kopje koffie of thee met een koekje erbij en laat ze eerst even bij komen. Vraag hoe de dag was en of ze veel huiswerk hebben. Kun je ze helpen wellicht? Willen ze even ontspannen? Een uurtje gamen of samen een serie kijken, helpt zeker.

Je hebt het weekend nog

Ben je vijf dagen in de week aan het werk dan heb je niet altijd zin om in de avonduren nog iets leuks te ondernemen. Toch is het goed om zo nu en dan een leuk uitje te plannen voor jezelf. Om dat vakantiegevoel vast te houden kun je op mooie nazomerse avonden lekker buiten eten, ga op woensdag of donderdag eens uit eten (bijvoorbeeld aan het strand, daar ben je vaak zo met de trein) en probeer je jachtige bestaan iets in te dempen door vrije tijd in te bouwen in je agenda. En… dan is daar nog het weekend! Plan iets leuks voor het weekend en heb plezier in je eentje, met zijn tweetjes, je partner, een vriend of vriendin, je familie of met je gezin. Er is zoveel te zien en doen in Nederland, daarmee is de pret nog lang niet uit en de zomer zeker nog niet voorbij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.