donderdag 3 augustus 2023

Dierentuinnieuws uit WILDLANDS

Sinds de opening van WILDLANDS gebeurt er in het park altijd wat. De laatste jaren timmert het park hard aan de weg om de beleving nog beter te maken. Dat gaat uiteraard stukje bij beetje en met succes! Nieuwe diersoorten, geboortenieuws en andere bijzondere nieuwtjes komen geregeld uit het park. Tijd om weer eens wat van deze bijzondere nieuwsberichten op een rij te zetten. De Dierentuinnieuws van vandaag staat daarom helemaal in het teken van de nieuwtjes uit WILDLANDS Adventure Zoo Emmen! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries/foto’s artikel: WILDLANDS)

Kinderboek met echte dierenverhalen

Het is al ouder nieuws, maar mijn schrijvershart wilde dit toch zeer zeker delen. Dierverzorgster Maartje Jongen schreef namelijk het eerste kinderboek over WILDLANDS! Sofie Wiegink maakte de illustraties. Het boekje gaat over een prairiehondje genaamd Henkie en zijn waarheidsgetrouwe verhalen in het park. Henkie op avontuur in WILDLANDS heet het en laat zien hoe dieren zich echt gedragen. Het kinderboek is helemaal in eigen beheer gemaakt en dus uitgegeven door het dierenpark mede dankzij het WILDLANDS Natuur en Educatie Fonds. Het is verkrijgbaar in de winkel en via de webshop van het dierenpark.

Olifantje geboren

Aan het begin van dit jaar werd in WILDLANDS een gezond olifantenkalfje geboren. Het bulletje heeft de naam Nagarr gekregen van zijn verzorgers. Het is een Birmaanse naam en betekent ‘kleine draak’. De kleine draak is de eerste telg van moeder Swe Zin. Zij werd zelf geboren in het park in 2007. Swe Zin is – en dat is best opmerkelijk bij olifanten – liggend bevallen. De vader van Nagarr is Timber, de stier uit Diergaarde Blijdorp die sinds 2020 in het park woont. De kudde Aziatische olifanten in WILDLANDS telt nu 12 dieren.

Nieuwe aapjes in de Apenruïne

Vorig jaar opende op Dierendag het nieuwe entreegebied van WILDLANDS. Het Kompasplein heeft plaatsgemaakt voor het Mondiala Plein waar je direct oog in oog staat met de bewoners van de Apenruïne. De bewoners van dit gebied zijn naast Azara’s agouti’s en koi karpers de gouden leeuwaapjes, witgezichtsaki’s en de keizertamarins. Deze aapjes mogen vrij op het eiland lopen en als bezoeker ben je dan te gast in hun prachtige verblijf. De aapjes zijn sinds Pinksteren in hun eigen leefgebied te bewonderen!

Welkom nijlpaardenstier

Er woont alweer een tijdje een nijlpaardenstier in WILDLANDS, maar onlangs is hij samen gezien met de dames die al woonachtig zijn in het park. Kibo is de naam van de imposante man. Hij is afkomstig uit Pairi Daiza, is negen jaar oud en weegt zo’n 2.000 kilo. Het mannetje is naar WILDLANDS gekomen in het kader van het Europese managementprogramma en natuurlijk wordt er gehoopt op kleine nijlpaardjes! De kerel is in ieder geval goed opgenomen in de groep. Dus hopelijk volgt er snel heuglijk geboortenieuws.

Geboortenieuws uit WILDLANDS

Over heuglijk geboortenieuws gesproken; WILDLANDS heeft er heel wat jong grut bij gekregen de afgelopen tijd. Zo is er onlangs een slingeraapje geboren en kropen er Soembawalijsters, roodpootsuikervogels en nandoes uit hun eieren. Alle kleintjes en hun moeders maken het goed. Ze zijn bijna allemaal al te zien voor het publiek. Een perfect moment om op kraamvisite te gaan dus in het park. En wie weet zie je Nagarr ook wel in de olifantenvallei met zijn familie.

Bijna uitgestorven vissoorten bewonderen

Helaas worden er in het wild heel wat dieren met uitsterven bedreigd. De hooglandkarper, tiro dorado, tijgertandkarper, tequilavis en de San Marcos-tandkarper zijn vissen die met uitsterven worden bedreigd. Sterker nog; de tiro dorado is alleen nog maar in aquaria te bewonderen, want in het wild komt hij niet meer voor. Om deze soorten te behouden gaat WILDLANDS ze kweken – en hopelijk met heel veel succes. Je kan de vissen bewonderen in het aquariumgedeelte van Animazia in Serenga.


(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Meer weten over de dieren van WILDLANDS Adventure Zoo Emmen? Kijk dan op WILDLANDS.nl. Hier vind je allerlei toffe nieuwtjes en natuurlijk de ticketshop, webshop, openingstijden, route en nog veel meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.