maandag 7 augustus 2023

Help! Onderhoud tijdens mijn dagje uit

We maken het allemaal wel een keertje mee; je hebt je zo verheugd op die ene attractie of om een bepaalde diersoort te zien... is er onderhoud. Dat kan natuurlijk even een teleurstelling zijn, omdat je er zo naar hebt uitgekeken. Maar moet dat je dag helemaal verpesten? Ik zeg vaak gekscherend ' Och, dan moet ik NOG een keer gaan', maar dat is natuurlijk lang niet voor iedereen weggelegd.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Onderhoud tijdens openingstijden

Attractieparken, musea, kinderboerderijen, beautycentra, dierentuinen, zwembaden en andere uitjes moeten zo nu en dan onderhoud plegen, zodat iedereen de beste beleving heeft tijdens het dagje weg. Daarbij proberen ze natuurlijk zoveel mogelijk rekening te houden met jou als bezoeker. Helaas zal het voorkomen dat er onderhoud plaatsvindt en je daarom iets moet missen. Vaak wordt dit wel netjes aangegeven op de website. Daarom is het altijd goed om voor je vertrekt nog even de website van je uitje te bezoeken.

365 dagen geopend

Vroeger, en dat is voor velen niet eens zo heel lang geleden, gingen parken en uitjes dicht na de Herfstvakantie. Er werden nog ludieke acties gehouden, zoals 'Kom de dieren gedag zeggen' en dan moest je wachten tot het voorjaar aanbrak en alles weer openging. Er was toen echt sprake van een sluiting, waarin er hard gewerkt werd om alles weer spic en span op te leveren voor het nieuwe seizoen. Uitjes die dit nog steeds doen zijn onder meer Apenheul en Dolfinarium, maar dat is eerder een uitzondering dan regel. Tegenwoordig zijn veel uitjes 365 dagen geopend, met zon- en feestdagen erbij, plus iedere vier jaar een extra Schrikkeldag. Er is dus veel minder tijd om groot onderhoud te plegen en dus zal het tijdens openingstijden moeten zijn.

Tips bij onderhoud

Nogmaals check van te voren of er onderhoud wordt gepleegd aan een favoriete attractie, een dierverblijf, het zwembad of die ene heerlijke sauna door de website te checken van je uitje. Veel onderhoud wordt daar namelijk op vermeld. Dan kun je namelijk nog kiezen om toch te gaan, maar dan zonder dat ene onderdeel of om je uitje uit te stellen (als dat mogelijk is). Heb je op de site niets kunnen vinden en is er toch iets gesloten wat je had willen zien, onthoud dan dat onderhoud nu eenmaal gepleegd moet worden. Het is jammer, maar hoeft niet het einde van de wereld te zijn. Weet dat de uitjes er alles aan doen om jou een zo leuk mogelijke dag te bezorgen. En ja... daar moet soms wat onderhoud aan te pas komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.