woensdag 11 januari 2023

Vakantiebeurs 2023 We snakken naar vakantie! 🌞

Al weken kunnen we genieten van mooie reclamecampagnes van onder meer Tui, Prijsvrij en Sunweb waarbij dat echte vakantiegevoel centraal staat. Dat gevoel van niets en op en top genieten met vrienden, familie en het gezin. Zwembaden, witte stranden, maar ook besneeuwde bergtoppen… We snakken naar vakantie, naar ontdekken en op reis gaan. Dat blijkt wel uit onderzoek van de Vakantiebeurs naar het online zoekgedrag van consumenten rondom vakanties. In 2022 is er in Nederland veel meer gezocht naar vakantiebestemmingen dan in 2019 – dus nog voor corona. We willen op vakantie! Heb jij nog geen idee of ben je nog op zoek naar je volgende bestemming? De Vakantiebeurs is weer begonnen en daar haal je je hart werkelijk op aan de heerlijke bestemmingen en reismogelijkheden. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)



Favoriete vakanties

Het valt op dat vooral kamperen met een camper, caravan of tent heel populair is, zowel in Nederland als op een verre bestemming, zoals Amerika of Canada. De roadtrip is daarbij zeer geliefd, zodat je een mooie rondreis kan maken van die camper bijvoorbeeld. Aan de andere kant willen we voor de vakantie heel graag all-inclusive verwend worden. Op de Vakantiebeurs zal je veel stands tegenkomen waarbij kamperen en het maken van roadtrips met een camper of terreinwagen voorzien van slaapplaatsen, centraal staan. Liever kamperen maar niet ‘kramperen’? Kies dan voor een Glamping bestemming, waarbij je onder een tentzeil of in een bungelow van alle gemakken voorzien bent.


Populaire bestemmingen

Uit het onderzoek van de Vakantiebeurs valt op dat Curaçao en Kroatië tot de top 5 meest populaire vakantiebestemmingen zijn toegetreden. Ze bezetten hiermee de plekken 4 en 5. Spanje (1), Griekenland (2) en Turkije (3) moesten ze toch nog voor laten gaan. De populariteit voor Curaçao en Kroatië is toegenomen door de coronaperiode; deze bestemmingen werden gezien als veilig. Daarnaast zijn Albanië (door Wie is de Mol?), Costa Rica en het Egyptische Hurghada aan populariteit gestegen. Het Comomeer in Italië is overigens ook in opmars, aldus het onderzoek. Het is vooral populair als kampeervakantie. Het onderzoek is overigens in opdracht van Vakantiebeurs uitgevoerd door Red Online Marketing.


Aan inspiratie geen gebrek

Zoals altijd is de beurs opgedeeld in verschillende hallen. Iedere hal barst van de inspiratie en is gethematiseerd qua aankleding. Zo kun je in de Verenigde Staten in een diner wat eten of aan een echte rollerdisco meedoen. En is het Azië terras voorzien van kersenbloesem, boeddha beelden en een heuse karaokebar. De kleuren van de lopers die per hal de thema’s aan elkaar verbinden, maken er een kleurrijke wereldreis van. Laat je inspireren bij de Cruises, ontdek een vakantie naar Spitsbergen of het Noorderlicht, ontdek de kleurrijke werelden van Costa Rica en Trinidad, ga langs bij Felix uit Ghana en laat je verrassen door de vrolijke mensen van Slovenië. De wereld heeft heel veel moois te bieden en op de Vakantiebeurs komt dit allemaal in vijf grote hallen samen.


Vakantie in Nederland

Heb je zin in een vakantie in Nederland? Ook dan ben je op de Vakantiebeurs van harte welkom. Bezoek in ieder geval de stands van Vakantiepark (en Attractiepark) De Molenwaard. Er is zelfs een vrolijke, kleurrijke speelplek voor kinderen om zich in de wereld van mascottes Fien en Teun te storten. Bezoek Park Berkenrhode in het hart van de Veluwe of stort je in de geschiedenis van de Groningse Vesting Bourtange. Bezoek ook de stand van de ANWB die zowel toffe vakanties in Nederland verzorgt als over de grens.


Wijs op reis

‘Heeft u wat aan te geven?’ Het is een zin wat je op het vliegveld vaak hoort, maar niet op de Vakantiebeurs zou verwachten. Toch kan deze zomaar door een douanier worden uitgesproken. Het paviljoen van Wijs op Reis wordt bemand door de douane, GGD en ministerie van Buitenlandse Zaken. Er wordt hier voorlichting gegeven over welke vaccinaties je bijvoorbeeld moet hebben, maar ook over welke souvenirs je mee mag nemen van je (tropische) vakantiebestemming. Dagelijks worden er heel wat huiden, opgezette dieren en gebruiksvoorwerpen waarin dierlijk materiaal in is verwerkt in beslag genomen. CITES is ook aanwezig om voorlichting te geven over wat je wel en niet mee mag nemen van vakantie. Denk hierbij aan ivoor, koraal, schildpadden, veren en natuurlijk huiden.


Dompel je onder in vakantie!

Ga indoor surfen of neem een duik bij een duikschool. Ontdek het Klimbos en klim tot zeven meter hoogte of ga koffie proeven in Rwanda. Schuif aan bij een van de terrassen en proef de lekkernijen van de streek of een land. Waan je even in de Caribean, bewonder het Noorderlicht, bekijk inspirerende foto’s van het WNF over het poolgebied, sta oog in oog met leeuwen en gorilla’s in Afrika en ontdek daarna de bruisende steden van Amerika. Kortom, dompel je onder in vakantie en laat je van donderdag 12 januari tot en met zondag 15 januari inspireren voor je volgende reis op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs te Utrecht.


Voor tickets, exposanten en meer informatie ga je naar Vakantiebeurs.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.