maandag 23 januari 2023

Goed Doel Stichting Reis met je Hart ❤️

Op de Vakantiebeurs ontmoette ik de organisatie Stichting Reis met je Hart. Deze ANBI gecertificeerde stichting zet zich in om iedereen een prachtige vakantie te laten beleven. Ruim 2 miljoen mensen in Nederland kunnen niet zomaar op vakantie, omdat ze op of onder de armoedegrens leven. En dat terwijl vakantie juist zo gezond is om tot rust te komen en een beter perspectief te krijgen op het leven. (foto: Stichting Reis met je Hart)

Een reis uit het hart

Stichting Reis met je Hart helpt deze mensen om toch op vakantie te kunnen. Al is het maar een paar dagen. Uiteraard is deze stichting afhankelijk van donaties (naast fondsen en gesponsorde reizen uit de reisbranche) die je via de website kan doen. Maar je kan meer bieden dan dat. Zo kun je iemand uit je omgeving nomineren voor een vakantie. Hierbij vertel je het een en ander over diegene die je een vakantie gunt en juist waarom jij vindt dat ze het verdienen.

Doneren & hartjes geven

Wil jij meehelpen een ander op vakantie te gaan, dan kun je op de website een donatie doen. Maar je mag ook hartjes geven aan de genomineerden. Hoe meer donaties er binnenkomen, des te groter is de kans dat de vakantie ook daadwerkelijk doorgaat. Het hoeven helemaal geen grote bedragen te zijn, als het maar uit het hart komt. De gezinnen laten vaak ook een reisverhaal achter, dat werkt ook weer heel inspirerend. En je ziet hoe zeer iedereen het nodig heeft om er even tussenuit te kunnen zijn.

Samenwerking

Het platform bestaat al sinds 2015 en was toen geheel afhankelijk van particuliere donaties. Vanaf 2017 werkt de stichting ook samen met gemeenten en hulpverlening, zodat de vakanties ook daadwerkelijk bij de juiste personen aankomen. Daarnaast werken ze samen met verschillende vakantieparken voor deze vakanties. Hierdoor is er voor iedereen een mooi aanbod.

Bewust zijn van anderen

Stichting Reis met je Hart is er dus voor mensen die het wat minder breed hebben in het leven. Dit kan leiden tot eenzaamheid en isolatie, omdat je niet zomaar overal aan mee kan doen. En wellicht schaam je je wel voor je situatie. De stichting wil daarom iedereen bewuster maken van elkaar en dat iedereen in een andere situatie kan zitten. Het wil ook de wederzijdse gunfactor vergroten en de maatschappelijke betrokkenheid van mensen vergroten. De stichting wil juist mensen in beweging brengen om diegene die het zwaarder heeft even een hart onder de riem te steken.

Nomineer, doneer, inspireer

Wil jij een ander helpen om even de boel ‘de boel’ te kunnen laten en met het gezin zorgeloos van een (korte) vakantie te laten genieten? Neem dan een kijkje op ReismetjeHart.nl. Laat je inspireren door de mooie verhalen van blije mensen, nomineer iemand voor een mooie vakantie of doneer en zorg dat een ander er eventjes broodnodig tussenuit kan om heerlijke herinneringen te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.