woensdag 18 januari 2023

🌷 Derde zaterdag van januari Nationale Tulpendag!

Kleur je januari met de meest prachtige tinten roze, paars, wit, geel, oranje en rood, want aanstaande zaterdag is het weer Nationale Tulpendag! Daar word ik heel vrolijk van, want – verrassing – ik ben dol op tulpen. Sterker nog, naast mijn laptop staat een bosje roze en witte tulpen mij parmantig op te fleuren en inspireren. Hoe heerlijk is dat? Geniet jij ook zo van tulpen? Dan is Nationale Tulpendag echt iets voor jou. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Start tulpenseizoen

De derde zaterdag in januari is het dus Nationale Tulpendag. Het is de dag waarop het (snij)tulpenseizoen officieel van start gaat. Dit moet natuurlijk groots gevierd worden! Want Neerlands trots verdiend het om zoveel mogelijk in het zonnetje gezet te worden. Bovendien is het extra feest, want dit jaar wordt voor de tiende keer de pluktuin in Amsterdam aangelegd. Niet op de Dam maar op het Museumplein! De pluktuin opent om 13.00 uur en geeft iedereen die het wil de gelegenheid om een eigen bosje tulpen samen te stellen!

Dutch Pearl

Voordat het seizoen echt van start gaan, zal Olympisch kampioene Irene Schouten de nieuwe tulp Dutch Pearl gaan dopen. Irene is geen onbekende in de tulpenwereld. Zoals menig schaatsfan weet, runt haar familie een grootse internationale tulpenkwekerij in de Bollenstreek. Dat zij een tulp mag dopen, vind ik echt fantastisch.

Gratis bos tulpen

Als de plechtigheden zijn geweest dan mag je 20 tulpen ‘plukken’ uit de pluktuin. Je krijgt van de organisatie een speciale tulpentas om ze in te doen. Je mag zelf helemaal bepalen hoe je je gratis bosje samenstelt. Reserveren hoeft niet, dus wees op tijd bij de tuin, want als de tulpen op zijn, dan sluit de pluktuin haar deuren.

Tulpentijd

Wil je op de hoogte blijven van Nationale Tulpendag of gewoon zien wat er zaterdag allemaal te beleven valt? Ga dan naar Tulpentijd.nl. Hier kun je zelfs foto’s bekijken van de doop van de tulp van vorig jaar door AndrΓ© van Duin en meer te weten komen over tulpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.