donderdag 12 januari 2023

Genieten van januari

Januari. Het is voor velen een saaie maand. De feestdagen van december lijken mijlenver weg, we storten ons vol op de goede voornemens en buiten is het koud, grijs en grauw. Je zou er bijna depressief van worden… Toch is januari een maand waar je volop van kan genieten. Al moet je wellicht zelf daar wel het een en ander aan doen. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lekker naar buiten

Op moment van schrijven regent en stormt het buiten, dus lekker naar buiten de natuur in wordt het vandaag niet. Gisteren daarentegen scheen de zon en was het droog. De ideale omstandigheden om van het buitenleven te genieten. Pak die momentjes als je kan en maak een lunchwandeling, ga met de hond op pad of neem de kinderen mee naar het bos. Gewoon om even een frisse neus te halen. Lekker een stukje fietsen of buitenspelen zorgen er al voor dat je lekkerder in je vel zit.

Ga een dagje uit

Als het dan toch droog is, ga dan lekker naar de dierentuin of een pretpark. Het is nu zelfs in het weekend een stuk rustiger dan in het hoogseizoen, waardoor je ook eens bij de geitjes in de Efteling naar binnen kan loeren. Hebben de kinderen een studiedag? Ga lekker naar de dierentuin, het klimbos of een attractiepark in de buitenlucht. Tegen de kou kun je je altijd kleden, nietwaar.

Binnen uitjes

Ook heerlijk om te doen in januari is het opzoeken van een overdekt uitje. Wat dacht je van een junglepark, bowlingbaan, glow-golf of jeu de boulen? Lekker naar de bioscoop of een binnenspeeltuin met de kinderen geeft de middag ook een gezellige, energieke boost. Blijf je liever thuis? Doe dan eens samen een spelletje. Zet een stapel bordspelletjes op tafel en maak er een dolle boel van. Zo kom je die regenachtige middagen wel door.

Haal bloemen in huis

Wist je dat het volgende week zaterdag alweer Nationale Tulpendag is (hier schrijf ik volgende week meer over)? Haal dus een fleurig en kleurig bloemetje in huis om de donkere, grauwe dagen op te fleuren. Er zijn alweer tulpen te koop, maar ook rozen en andere mooie bloemen. Fleur jezelf daarom lekker op en geniet zo van januari.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.