zondag 31 juli 2022

Writing Berries Maandoverzicht Juli 2022

♪ Alles ziet er anders uit als de zon schijnt ♪ Lieve mensen wat is het heerlijk weer! Je hoeft niet op vakantie naar de zon met zo een Nederlandse zomer. Tijdens het schrijven en bezoeken van wat toffee uitjes na heb ik heerlijk van het zomerse weer genoten. En met het zomerse weer in zicht volgende maand zal dat ook nog wel even doorgaan. Al zal ik ook wel even lekker met een boek in de zon gaan zitten. Wil jij ook nog wat leesvoer (en zomerse uittips) voor de vakantie en zonnige momenten? Lees dan de artikelen van afgelopen maand nog even na, door middel van het Writing Berries Maandoverzicht van juli! Geniet lekker van het zonnetje, de zomer, de vakantie en van een tof dagje uit. (foto’s mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Zomer in zicht: doe een educatief uitje

Zin in een uitje waarvan je ook nog wat kan leren? Ga dan eens naar Naturalis of een openlucht museum. Er zijn hele leuke educatieve uitjes in Nederland te vinden. En in dit artikel geef ik je graag enkele suggesties.

Genieten van Sesamstraat bij Oude Ambachten & Speelgoedmuseum Terschuur

♪ Seeeeeesamstraat! Welkom in… Seeeeesamstraat ♪ In het Oude Ambachten- & Speelgoed Museum geniet je van alle vriendjes uit de vrolijkste straat van Nederland. Het is een feest der herkenning vol leuke spulletjes van alle helden uit Sesamstraat. Ik heb er ook echt van genoten!

Uitgelicht | Ouwehands Dierenpark

Hieperderpiep Hoera! Ouwehands Dierenpark werd op 18 juni 90 jaar! Hiermee is het een van de oudste dierentuinen van Nederland. Van exotische vogels en kippen naar een bijzonder park vol prachtige dieren... Je leest er over in deze Uitgelicht.

Dier van de Maand Zeekoe

Een van de mooiste zeezoogdieren voor mij is de zeekoe. Zeekoeien leven in ondiepe wateren en grazen daar van de bodem. Je kan ze op verschillende plekken in de wereld tegenkomen. En wist je dat de zeekoe nauw verwant is aan de olifant?

Genieten van De Vaandeldrager

Hij is on tour! Het is wellicht een van de weinige schilderijen die zijn opwachting maakt in een museum per provincie in Nederland. Ik zag hem in al zijn glorie in het Centraal Museum in Utrecht. En ja, De Vaandeldrager van Rembrandt is zeer de moeite waard.

Hond Gezond 5 tips bij warmte

Ik ben gek op de zon en zomers ben ik graag buiten. Maar mijn hondje, geboren in februari, is niet zo heel erg dol op die zeer warme dagen. Daarom in deze Hond Gezond maar weer eens vijf toffe tips waarmee je het hoofd (en lijf) van je hond koel houdt.

Zomers genieten in de dierentuin

Hoe heerlijk is het om ’s avonds nog van de dierentuin te genieten? Bij verschillende parken in Nederland kan dat de hele zomervakantie. Bij de een op speciale dagen, bij de andere gewoon iedere avond. In dit artikel een greep uit wat er allemaal te beleven valt.

Stadsbeeld Aalscholver

Bij Tienhoven in Utrecht kun je bij Fort Maarsseveen zomaar een aalscholver zien zitten. Hij zit daar heel stilletjes op een paaltje in het water. Dag in… dag uit… Het is namelijk een heel mooi standbeeldje wat je daar kan bewonderen.

Goed Doel Trees for All

Bomen vormen de longen van de aarde. En hoe meer bomen er zijn, des te schoner is de lucht. De organisatie Trees for All snapt dat als geen ander en heeft al 6,8 miljoen bomen geplant sinds 1999. Je kan zelfs via Trees for All een boom cadeau geven.

Schrijfcoachtip Taalmaten van Onze Taal

Heb jij ook wel eens problemen met de juiste spelling van een werkwoord? Is het nu dit, dat, deze of die? En wanneer gebruik je alle of allen? Geen probleem, dankzij de Taalmaten van Onze Taal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.