dinsdag 19 juli 2022

Zomers genieten in de dierentuin

De zomer is hier! En hoe! Terwijl we massaal richting zee, waterplas, meer of stadsstrand trekken, doen de dieren in de dierenparken het wat rustiger aan. Ze chillen een beetje in of onder een boom in de schaduw en genieten ondertussen van een ijsje wat door hun verzorgers met zorg is klaargemaakt. Of ze nemen een lekkere duik in het water. En als jij je ook aan een heerlijke zomerdag waagt in de dierentuin, dan kun je op sommige dagen ook zelfs ’s avonds blijven. Kom ook genieten van zwoele zomeravonden in de dierentuin. (foto’s, mits anders vermeld: Berry de Nijs/Writing Berries)

Zoomeravond in ARTIS

Iedere zaterdagavond tot en met 3 september kun je tot zonsondergang in ARTIS vertoeven. Er klinkt muziek in de Muziektent (iedere week een ander aanstormend talent), er is pizza bestrooid met kruiden uit de eigen eetbare ARTIS-kruidentuin en je kan een speciale picknick boeken bij je ticket om op de picknickweide extra te genieten van de zomeravond. Overdag is er overigens ook genoeg te doen. Zo is er de Helper Route. Een speurtocht voor het hele gezin over dieren, planten en microben. Als bonus kom je er achter wat voor een soort helper jij bent. Maar er is ook poppenkast en kindertheater te bezichtigen in de vakantie. Kijk snel op ARTIS.nl voor alle details, reserveringsmogelijkheden en tickets.

Lange ZOOmeravonden in Diergaarde Blijdorp

Tot en met 13 augustus mag je op vrijdag en zaterdag extra lang opblijven in Diergaarde Blijdorp. Het park is dan namelijk tot 21.00 uur geopend! Tijdens deze avonden kun je unieke kijkjes achter de schermen nemen, genieten van het nieuwe Himalayagebied en luisteren naar verhalen van vrijwilligers. Ook klinkt er live muziek op de terrassen. Hoe gezellig is dat! En om het nog feestelijker te maken; je betaalt na 15.00 uur op deze dagen een gereduceerd tarief. Kijk voor meer informatie en voorpret op Blijdorp.nl.

Waterpret in DierenPark Amersfoort

Er is heel wat waterpret gaande in DierenPark Amersfoort! Zolang de voorraad strekt geniet je er van een heuse Watertocht. Dit is een speurtocht over hoe dieren met water omgaan. Bovendien kun je meteen kijken hoe jij met water omgaat – hoe leuk is dat! In het park is er overigens naast schaduw ook duurzame waterverkoeling te vinden door middel van toffe fonteinen en natuurlijk de Bosbeek in ’t Woud. Wil je extra lang genieten? Op alle zaterdagen en zondagen in de zomervakantie (tot en met 4 september) geniet je van het park tot 20.00 uur! Kijk voor meer informatie, tickets en dergelijke op DierenParkAmersfoort.nl.

Alle avonden opblijven in Burgers’ Zoo

Let op: vanaf zaterdag 30 juli tot en met zondag 21 augustus 2022 is Koninklijke Burgers’ Zoo alle avonden (jawel ALLE) tot 20.00 uur geopend. Niet alle dieren zullen tot die tijd mensen kijken; de dieren in de gebieden Park, Rimba en Safari gaan gewoon om 19.00 uur naar bed. Het is heel bijzonder om eens na de normale sluitingstijd in het park te zijn om zo te ontdekken wat dieren in de avonduren doen. Vanaf 15.00 uur kun je Burgers’ Zoo zelfs tegen een gereduceerd tarief bezoeken. Kom ook heerlijk wandelen in het bosrijke park in Arnhem en geniet van de Zomeravonden. Meer informatie hierover vind je op BurgersZoo.nl.

ZomerSounds in Ouwehands Dierenpark

Hoe klinkt de zomer? Dat ontdek je tot en met 4 september in Ouwehands Dierenpark. Ontdek tijdens je bezoek welke aap je van kilometers ver kan horen zingen als de ochtend aanbreekt. Leer wat dieren te vertellen hebben als ze geluiden maken, want wij verstaan ze misschien niet, maar ze hebben toch echt heel wat te vertellen! Ecologe Sterrin Smalbrugge sprak voor het speciale zomerprogramma een audiotour in, waarbij je nog meer leert over de geluiden in de natuur. Dat is best bijzonder! Op Ouwehand.nl reserveer je je tickets voor een geweldige dag tussen de dieren, vol geluiden!

Kanovaren in Beekse Bergen

In juli en augustus kun je wel een heel bijzondere safaritocht ondernemen in Safaripark Beekse Bergen! Je mag namelijk een twee uur durende kanotocht maken. Vanuit de kano leer je samen van een ranger alles over de diersoorten die je tegen kan komen. Hoe geweldig is dat! De kanotochten maken deel uit van de Afrikaanse Somer en de kanosafari is een van de bijzondere tochten die je kan beleven. Je moet de toch wel van te voren even boeken. Dat doe je via BeekseBergen.nl. Hier vind je overigens ook alle informatie over de andere bijzondere dingen die je tijdens de Afrikaanse Somer kan meemaken in het park. Voor de kanosafari moeten de deelnemers in het bezit zijn van een zwemdiploma.

Veel parken, groot en klein, doen aan speciale zomerprogramma’s. Helaas kan ik ze niet allemaal meenemen in dit artikel. Check dus ook de websites van je eigen favoriete dierenpark om te zien wat er allemaal te beleven valt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.