donderdag 16 augustus 2018

Bijzonder geboortenieuws uit de dierentuinen

Ik ga graag naar de dierentuin. Uiteraard zodat ik er over kan schrijven, maar ook om foto’s te maken en te genieten van de dieren om mij heen. En als er dan ook nog eens kleintjes zijn geboren, maakt dat een bezoek extra leuk. De afgelopen tijd zijn er weer heel wat bijzondere dieren geboren in de Nederlandse dierentuinen. Een extra reden om naar de dierentuinen te gaan, want op kraamvisite gaan is altijd leuk. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Zeldzaam slingeraapje

Apenheul brengt ons het heuglijke nieuws dat er een zeldzame slingeraap is geboren, namelijk een Colombiaanse slingeraap. Mama Choco en haar kersverse dochter maken het goed en zijn al buiten te bewonderen in de Apeldoornse dierentuin. Colombiaanse slingerapen worden ernstig bedreigd met uitsterven. Daarom is het extra bijzonder dat deze kleine ter wereld is gekomen in Apenheul. Het in apen gespecialiseerde dierenpark maakt deel uit van het internationale fokprogramma om de soort in stand te houden. (foto: Apenheul)

Zeldzame schildpad

In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is een bijzondere schildpad uit het ei gekropen. Het gaat om een mini-driekielstraalschildpad en deze is woonachtig in de Vlindertempel van de Emmense dierentuin. Overigens is Wildlands de enige dierentuin in Nederland waar deze schildpadjes te bewonderen zijn. Het dierenpark verwacht nog meer kleintjes, want de moederschildpad is erg goed in het verstoppen van de eieren. Zodra de kleintjes gespot worden, worden ze achter de schermen gebracht om te groeien. Dit is nodig, want de krokodillen waar de schildpadden mee samenleven in de tempel zouden het anders maar een smakelijk hapje vinden. (foto: Wildlands)

Sitatoenga

Een tijdje terug is in DierenPark Amersfoort sitatoenga mama Luka bevallen van een kleintje. De kleine – Liena genaamd – is op de savanne te bewonderen. Het is wel even zoeken – zo weet ik uit ervaring – want de moeder is heel beschermend. Bovendien zijn deze bijzondere dieren erg goed in het zich verstoppen in het kreupelhout. Sitatoenga’s zijn een antilopesoort. In de Amersfoortse dierentuin wonen zij samen met giraffen, zebra’s en parelhoenders, maar zij hebben wel een eigen plekje waar ze zich in alle rust kunnen terugtrekken. (foto: DierenPark Amersfoort)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.