maandag 27 augustus 2018

Goed Doel: Taman Indonesia

In het noorden van Nederland ligt middenin de weilanden van Kallenkote het gezellige dierenpark Taman Indonesia. Zoals de naam al doet vermoeden huisvest het park vooral dieren die je in Indonesië – en andere plekken van Azië – tegen kan komen. In het zeer gezellige park – waar je overigens ook heerlijk kan eten – wonen onder meer Bengaalse tijgerkatten en Aziatische kleinklauwotters. Terwijl je langs en door grote volières met bontgekleurde vogels wandelt, begroeten zij je her en der met een liedje. En juist voor die zangvogels zet Taman Indonesia zich extra in. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Hulp aan zangvogels

Wist je dat het de laatste steeds stiller wordt in de bossen van Indonesië? Veel zangvogels worden namelijk gevangen en gebruikt als huisdier, culturele uiting, statussymbool en zelfs als voedsel. Niet alleen binnen Indonesië zijn de vogels geliefd, ook ver erbuiten. Er wordt veel gehandeld in zangvogels uit de Tropen. Ze vormen hierdoor een geliefd smokkelwaar. Dat moet stoppen, want straks kunnen we alleen nog maar genieten van de liederen van onder meer de Balispreeuw en de Schamalijster in Taman Indonesia.

Taman Indonesia beschermt

Om de vogels uit hun bedreigde status te halen, zullen er eeuwenoude tradities in Indonesië moeten veranderen, maar bovenal moet de handel in wilde vogels gestopt worden. Daarom zet Taman Indonesia zich in om de zangvogels in nood te helpen. Dit doen zij onder meer door deel te nemen aan een speciaal fokprogramma voor tropische vogels. Daarnaast zamelen zij geld in om deze dieren in het wild te kunnen beschermen en monitoren. Tijdens de zomermaanden zijn er extra leuke activiteiten in het park geweest waarbij de problematiek van zangvogels centraal stond. Wil jij ook een steentje bijdragen? Neem dan contact op met het dierenpark via de website: www.TamanIndonesia.nl. Of bezoek het park en leer zelf ook meer over deze prachtige vogels en de andere dieren in het park.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.