zondag 26 augustus 2018

Drie dagjes uit voor regenachtige dagen

Er lekker op uit gaan met familie en vrienden is gewoon super gezellig. Bovendien versterkt het de band die je hebt met bijvoorbeeld de kinderen, opa, oma, tante, oom of een goede vriendin, omdat je samen nieuwe ervaringen deelt. Maar nu het weer zo wisselvallig is, is een dagje dierentuin misschien niet zo aantrekkelijk. Behalve als je een van deze drie uitjes op de planning zet, want dit zijn erg gezellige overdekte dierentuintjes waar iedereen van geniet. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Orchideeën Hoeve

In Luttelgeest ligt de Orchideeën Hoeve. Dit kassencomplex is beroemd geworden dankzij de prachtige botanische tuinen vol kleurrijke orchideeën. Maar het is ook een dierentuin, want de Orchideeën Hoeve heeft een officiële dierentuinvergunning. Hierdoor mogen zij ook schildpadden, vissen, vogels, vlinders en aapjes huisvesten. Ik mag er graag ronddwalen en foto’s maken, want er is gewoon veel te zien. Dwaal door de orchideeëntuin en maak een rondje door het Amazone Regenwoud waar je witoorpenseelaapjes en roodbuiktamarins tegenkomt. Bezoek vervolgens de Lorituin waar je de luidkwetterende regenboogvogels mag voeren. Via de Citruslaan bereik je de prachtige Vlindervallei waar tropische vogeltjes en bontgekleurde vlinders vrij rondvliegen. Kinderen leven zich heerlijk uit in het Mangrovebos Speelparadijs. Nieuw is het Makirijk waar flamingo’s, alpaca’s, diverse eenden en natuurlijk ringstaartmaki’s wonen. Het wandelpad hiervan is overdekt. Tot slot geniet je van de sprookjesachtige Zwevende Bloementuin. O en de hond mag mee naar de Orchideeën Hoeve, mits aangelijnd en goed uitgelaten natuurlijk. Bovendien zijn de wandelpaden ook goed begaanbaar voor rolstoelen. Wil je meer weten? Kijk op OrchideeënHoeve.nl.


Almere Jungle

Op landgoed De Kemphaan in Almere liggen de kassen van de Almere Jungle. Het is een botanische tuinencomplex, waarbij de tuinen in verschillende werelddelen zijn gescheiden. Zo wandel je bijvoorbeeld door Europa, Azië, een stukje Afrika en Noord-Amerika. Ieder stukje heeft bijpassende flora en fauna. Er is een buitengedeelte met grote kippen, konijnen, kerkuiltjes, alpaca’s en wasberen. Binnen kom je veel tropische vogels tegen, waaronder parkieten, roze kaketoes en papagaaien. Ook schildpadden, stokstaartjes en stekelvarkens, verschillende reptielen, insecten en vissen wonen in de Almere Jungle. Wat ik zeer leuk vond is het feit dat je schildpadden, kippen en vissen mag voeren. Ik heb de schildpadden gevoerd en daar veel lol mee gehad. Ook de brug over het wandelpad bij de reuzenschildpadden en stokstaartjes vond ik erg leuk. Zo stond ik ineens oog in oog met een reuzenschildpad. De Almere Jungle huisvest vooral veel dieren die uit opvang komen (bijvoorbeeld van de buren Stichting AAP) of in beslag zijn genomen door de Douane. Hiermee biedt het park een goed thuis voor deze dieren. Wil je meer weten? Kijk dan op AlmereJungle.nl.


Texel Zoo

Tot voor kort stond het vooral bekend als vlindertuin, maar Texel Zoo in Oosterend op het eiland Texel is veel meer dan alleen een vlindertuin. De kassen zijn opgedeeld in een vlindertuin met eenden, een kas waar je opossums en aapjes tegenkomt en een plek met tropische vogels. Het park heeft ook een buitengedeelte waar de roofvogels op je wachten. Er wonen verschillende indrukwekkende uilen, buizerds en zelfs arenden! Iedere dag (behalve op maandag) worden er om 14:00 uur roofvogelpresentaties gegeven. Dat is pas echt indrukwekkend. Verder wonen er ook nog wallaby’s, kleine vosjes, prairiehondjes, schildpadden en nog veel meer in het park. Daarnaast biedt Texel Zoo verschillende tropische planten, die passen bij het verblijf en de dieren waar je doorheen loopt. Zo kom je veel tropische bloemen tegen in de vlindertuin en bij de losvliegende lori’s. En de witoorpenseelaapjes zijn grote groene bladeren te vinden. Hoewel op Texel bijna overal honden welkom zijn bij de uitjes, is het bij Texel Zoo niet toegestaan. Logisch, want je loopt door allerlei doorloopverblijven met roofdieren. Meer weten? Kijk op TexelZoo.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.