woensdag 29 augustus 2018

Ringelrobben in Ecomare

Ze zijn er! De ringelrobben zijn goed aangekomen in Ecomare in De Koog op Texel. Vanmorgen zijn ze rond twaalf uur gearriveerd vanuit de Arnhemse Burgers’ Zoo. De dierentuin neemt veel verblijven op de schop (hier lees je morgen meer over) en daarom is er straks geen plaats meer voor de ringelrobben in de dierentuin. Maar uiteraard is er een goed onderkomen voor deze bijzondere kleine, ronde zeehondjes gezocht en gevonden in Ecomare. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – ringelrob in Burgers’ Zoo, 2016)

Vader & zoon

De twee nieuwe bewoners is een gezinnetje bestaande uit alleenstaande vader Rick en zijn zoon Bob. Rick is afkomstig uit het zeeaquarium in Brest en verhuisde naar Burgers’ Zoo. Hier kreeg hij zijn zoon Bob. Met de komst van de twee biedt Ecomare nu huisvesting aan drie zeehondensoorten: de gewone zeehond, grijze zeehond en de ringelrob.

Kringen op de vacht

Ringelrobben danken hun naam aan de kringen die op hun vacht te onderscheiden zijn. Ze worden ook wel kleine zeehond genoemd. Dat is niet zo vreemd, want ze lijken op een kleine variant van de gewone zeehond. Alleen is de snuit korter en hebben ze een boller lijfje. Wist je dat de ringelrob ook wel stinkrob wordt genoemd? Dat komt omdat de mannetjes nogal uit de mond stinken in de paartijd.

Op bezoek

Vader en zoon zijn tijdens een bezoek aan Ecomare op Texel te bewonderen in het bassin met de glazen wand. De gewone zeehondjes die hier woonden, zijn verhuisd naar het grote bassin. Wil je meer weten over de ringelrobben, zorg dan dat je een voederpresentatie meemaakt. Tijdens deze presentaties wordt er namelijk veel verteld over alle zeehonden die in het centrum wonen. Zelf ben ik heel benieuwd om de ringelrobben weer te zien. Gelukkig ga ik binnenkort weer naar het eiland toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.