donderdag 30 augustus 2018

Verbouwingen in Burgers’ Zoo

De Koninklijke Burgers’ Zoo is afgelopen maandag begonnen met een grote verbouwing. Want naast het bouwen van heel nieuwe verblijven is het ook goed om de oude verblijven weer eens te vernieuwen. Een aantal verouderde zoogdierverblijven worden daarom afgebroken en zullen plaatsmaken voor moderne dierverblijven waar doodshoofdaapjes, neusberen en maki’s het helemaal naar hun zin zullen hebben. Om dit te bewerkstelligen zijn de ringelrobben verhuisd naar Ecomare. (afbeelding: bouwtekening binnenverblijf neusbeer, Burgers’ Zoo)

Twee nieuwe verblijven

Er wordt dus hard gewerkt aan de bouw van twee spiksplinternieuwe verblijven in het park. De verblijven worden gebouwd op het terrein dat wordt begrensd door door het pinguïnverblijf, het olifantenverblijf, het Park Restaurant en Burgers’ Avonturenland. Als het straks af is, kun je door beide verblijven heen wandelen. Daarbij worden er binnen verblijven en overkappingen gebouwd, zodat je ook bij nat en koud weer de dieren gewoon kan bewonderen.

Duurzame gracht

De mooie verblijven worden straks verbonden door een gracht. Deze stroomt naar beneden en wordt op het laagste punt weer omhoog gepompt naar boven. Hierdoor ontstaat er een eigen, duurzame watercirculatie.

Betere infrastructuur

Wie wel eens in Burgers’ Zoo is geweest, weet dat het best steil omhoog gaat achter het pinguïnverblijf naar het grote restaurant en het neusberenverblijf toe. Ben je met een rollator, rolstoel of kinderwagen, dan is dat flink duwen (of remmen als je naar beneden gaat). Ook hier houdt het park met de verbouwing rekening mee. Zij gaan namelijk de infrastructuur veranderen door de steilste stukken uit de weg te halen. Dat is wel zo prettig.

Nieuwe bewoners

In het ene verblijf komen de maki’s te wonen en wel de alreeds in het dierenpark wonende ringstaartmaki’s en zwarte maki’s. Het andere verblijf is voor de neusberen die ook al in het park wonen. Zij gaan het nieuwe verblijf delen met de nieuwkomers: de Peruaanse doodshoofdaapjes.

Volg de verbouwing

Het is altijd leuk om te zien hoe een nieuwbouwproject tot stand komt. Volg de verbouwing daarom via www.burgerszoo.nl/nieuwbouw. Hier vind je ook veel achtergrondinformatie over de nieuwe verblijven en waarom de verbouwingen nodig zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.