vrijdag 29 september 2017

Star Wars Identities: wie ben jij in Star Wars?

Vanaf morgen 30 september dompel je jezelf helemaal onder in de fantastische wereld van Star Wars, want dan opent de tentoonstelling Star Wars Identities voor het publiek in de Utrechtse Cinemec. Een prachtige tentoonstelling voor alle Star Wars fans (en fans in de dop), waar je niet alleen je eigen Star Wars identiteit ontdekt, maar ook props, kostuums, modellen en artwork tegenkomt rechtstreeks uit de eigen collectie van George Lucas. Bovendien is alles wat je ziet aan props, modellen en kostuums ook echt gebruikt in de film! (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)


Wie ben jij eigenlijk?
De tentoonstelling draait voornamelijk om hoe een mens – of alien – zijn of haar karakter gevormd wordt en welke aspecten van je leven daar invloed op uitoefenen. Voor George Lucas is dat een zeer belangrijk aspect voor het creëren van zijn karakters en zijn verhalen. Dit vormt dan ook de rode draad door de tentoonstelling. Om jezelf meer te laten na denken over wie je bent, creëer je gaandeweg door de tentoonstelling aan de hand van 10 stations je eigen Star Wars Identity. En je hoeft niet voor een mens te kiezen natuurlijk.


Audiotour & polsbandje
Om de tentoonstelling optimaal te ervaren neem je bij binnenkomst de audiotour en een polsbandje in ontvangst. Het bandje heb je nodig om je karakter te maken, de audiotour (in te stellen in het Engels of Nederlands) vertelt je meer over de karakters die George Lucas heeft gecreëerd. Ook hoor je de audio bij de video’s met filmfragmenten die meer vertellen over hoe een mens beïnvloed wordt door zijn omgeving. Deze video’s zijn tot stand gekomen met diverse wetenschappers, gespecialiseerd in de ontwikkeling van de mens. Het creëren van je karakter begint met het kiezen waar je vandaan komt (gele tentoonstellingsruimtes), hoe je psyche in elkaar steekt (blauwe tentoonstellingsruimtes) en je keuzes in het leven (rode tentoonstellingsruimtes).


Zoals te zien is in de films
Tijdens de zoektocht naar je Star Wars identiteit kom je natuurlijk allerlei props, kostuums en modellen tegen die echt uit de films komen. Het zijn geen replica’s, maar kleding en dergelijke die op de set zijn gebruikt. Dat is best heel erg bijzonder. Je staat oog in oog met Boba Fett, Stormtroopers en BB-8. De echte R2D2 staat naast zijn vriend C3PO en Chewbacca bevindt zich natuurlijk in een ruimte met kleding gedragen door Harrison Ford als Han Solo. In het moeras zit Yoda op je te wachten voor een wijze les. Of sta even stil bij alle modelschepen die wel in een gevecht met elkaar gewikkeld lijken… Veel displays bevatten originele modellen en artwork: dat wil je gewoon zien.


Zien, beleven & genieten
Star Wars Identities is een belevenis. Van de droids in het begin tot aan Darth Vader op het einde: het is een feest van herkenning voor liefhebbers, interessant voor kinderen van alle leeftijden en leuk voor de nieuwe Star Wars-fans in de dop. Door de interactieve stappen, de video’s en verhalen ben je zo anderhalf tot twee uur zoet. Tip: maak de beleving nog leuker en bezoek de tentoonstelling samen. Dat is ook wel weer zo fijn als je bij een van de vragen moet aangeven wie je vrienden zijn… Ik bezocht de tentoonstelling vandaag met Henk en we hebben genoten. Het was erg leuk om samen alles te bekijken, beluisteren en te beleven. En gelukkig zijn we niet ingelijfd door the Dark Side!


Informatie
Star Wars Identities is te zien en te beleven vanaf 30 september 2017 tot en met 11 maart 2018 in de Cinemec te Utrecht (Berlijnplein). Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. Er zijn ruime parkeergelegenheden voor fiets en auto aan de voor- en achterzijde van de bioscoop.

Voor tickets en meer informatie bezoek je de website: StarWarsIdentities.nl.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.