maandag 18 september 2017

Schrijfcoach tip: maak een to do-lijstje

Ik geloof in To Do lijstjes. Het is soms de enige manier om heel veel gedaan te krijgen op een overzichtelijke manier. Of je nu veel huiswerk moet maken, taken voor het werk moet afronden of zoals ik veel opdrachten en opdrachtgevers aan het balanceren ben: met een lijstje weet je precies wat je hebt gedaan, wat je nog moet doen en heel belangrijk wanneer je het af wilt hebben. Ook als schrijfcoach geef ik mee aan mijn cursisten: schrijf op wat je wil doen, breek dit op in kleine stukjes en geef aan ieder stukje een eigen deadline. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Maak van een groot geheel een behapbare taak
Stel: je moet een scriptie schrijven en deze moet met een paar maanden af zijn. Dan kan dat best wel overweldigend zijn. Want er komt heel wat kijken bij het schrijven van een scriptie. Je moet je onderwerp bepalen, research doen, deze research in eigen bewoordingen opschrijven in een aantal hoofdstukken, deze hoofdstukken samenvatten in een conclusie, wellicht ondertussen mensen interviewen, beeldmateriaal zoeken en nog veel meer. Maar als je al deze taken uitschrijft op een planbord of in een schrift, dan gaat dat ineens een heel stuk makkelijker en overzichtelijker.

Artikelen, verhalen & meer
Zelfs voor creatief tekstschrijven kun je To Do lijstjes opstellen. Of het nu om een artikel gaat, het schrijven van een verhaal of het maken van een heel boek of tijdschrift: deel het op in behapbare stukjes. Maak van ieder hapje een taak op je te doen lijst en elke keer als er iets af is, streep je het ceremonieel door.

Schrijfcoach hulp
Ben je bezig met een scriptie, verhaal (lang of kort), schrijflessen of andere taken die met schrijven te maken hebben en kan je wel wat hulp gebruiken met het opdelen van de taken of juist de teksten zelf? Schakel mij dan in als persoonlijke schrijfcoach. Samen gaan we het beste maken van je geschreven woord en ik help je uiteraard met het opstellen van takenlijstjes en deadlines. Heb je interesse? Stuur dan eens een bericht via het contactformulier hier links op de pagina of een e-mail naar berry.denijs@gmail.com onder vermelding van ‘Informatie Schrijfcoach’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.