dinsdag 26 september 2017

Baby & burennieuws uit DierenPark Amersfoort

Heuglijk babynieuws
HIEPERDERPIEP HOERA! Olifant Kina uit DierenPark Amersfoort is gisternacht om 4.30 uur bevallen van haar eerste kindje. Daarom mochten de bezoekers gisteren (25 september dus) al op kraambezoek komen. Na de eerste nacht kwam al het bericht dat het met het kleine kereltje (jaja, het is een jongentje) goed gaat en met Kina ook. Al moet ze best nog even wennen aan het mama zijn. Gelukkig helpen mama Indra (inmiddels dus oma) en oma War War (overgrootmoeder) gewoon mee en zie je de kleine Yunha ook al helpen met haar kleine neefje. Vier generaties lopen er nu rond in het Rijk der Reuzen en dat is best bijzonder, want DierenPark Amersfoort is nu de enige Nederlandse dierentuin die dit heeft. De kleine man heeft nog geen naam, maar het park staat via hun Facebookpagina gewoon open voor suggesties. (foto: DierenPark Amersfoort)

Leeuw en leeuwinnen samen
De hyena’s kunnen het nog niet zien (maar dat duurt waarschijnlijk niet lang, als het tussenschot verdwijnt en ze door een grote ruit kunnen gluren naar de buren), maar de leeuw Dukat en de drie zusjes Zaila, Lewa en Sabi wonen inmiddels samen in het vernieuwde leeuwenverblijf. De vier hebben al aan elkaar en het verblijf kunnen wennen, alleen zat er toen nog een hek tussen. Omdat de dieren elkaar zo al hebben leren kennen, was het samen introduceren in een verblijf een logische stap. Meneer moest natuurlijk even laten weten wie de baas was, maar de rust keerde snel terug. Je kan de vier leeuwen in het grote verblijf spotten. De zusjes liggen graag bij elkaar en houden daarbij Dukat scherp in de gaten. Een beetje de kat uit de boom kijken, zeg maar. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – DierenPark Amersfoort)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.