vrijdag 22 september 2017

Internationale dag van de Neushoorn

Kijk eens naar je handen en je voeten. Aan het uiteinde van je vingers en tenen groeien je nagels. De een heeft korte nagels, de ander extreem lange nagels. We knippen ze, vijlen ze, lakken ze… En dat maakt nagels wel bijzonder. Maar magisch? Zijn jouw nagels magisch? De mijne in ieder geval niet. Middenop de neus van de neushoorn groeit een hoorn. Ze gebruiken deze om vrouwtjes mee te verleiden en als het nodig is om vijanden mee te verjagen. Ze lakken of knippen ze niet, maar kunnen de hoorn wel ‘vijlen’ aan een steen. Sommige neushoorns hebben er twee, anderen hebben er maar één. En ze willen ze graag zelf houden. Wist je dat de hoorn van een neushoorn uit dezelfde bouwstenen bestaat als je nagels? Toch denken veel mensen dat de hoorn van een neushoorn wél magisch is en daardoor worden deze prachtige dieren gestroopt… (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Planckendael)

Daarom staan we vandaag stil bij deze prachtige dieren en hoe wij ze kunnen helpen om niet meer zinloos afgemaakt te worden. Want zelfs in de dierentuin – zoals we afgelopen zomer hoorde – zijn deze geweldige dieren niet altijd even veilig. Help je ook mee de neushoorn te beschermen? Veel dierentuinen hebben speciale neushoornprojecten en ook het Wereld Natuur Fonds heeft een adoptieprogramma waarmee je neushoorns in het wild helpt. En wil je gewoon meer lezen over deze schitterende dieren, lees dan het ’Wist je dat’-artikel uit 2015 hier op mijn weblog. Namens de neushoorns, bedankt voor al je hulp!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.