donderdag 28 september 2017

Museum uitjes: genieten van de herfst

De herfst is in volle gang! En als je nog niet zeker weet of je naar binnen wilt of toch een buiten uitje wil gaan doen, dan kun je nog altijd naar een museum gaan. Zo kun je genieten van het grootste Canon van de Nederlandse geschiedenis in het Openluchtmuseum in Arnhem of je gaat lekker uitwaaien op Texel en bezoekt meteen Kaap Skil in Oudeschild met de tentoonstelling Trui aan! Trossen los! over de wondere wereld van visserstruien. En er is nog veel meer te beleven in de Nederlandse musea. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Kempenmuseum de Acht Zaligheden
Meubelfabrikant ’t Spectrum heeft in de Brabantse Kempen een diepe impact gemaakt de afgelopen decennia. Tot en met zondag 1 oktober kun je daarom nog genieten van de tentoonstelling Spectrum Design: van Rietveld tot Wilcke. De tentoonstelling wordt aankomende zondag spectaculair afgesloten met een filmpremière! De film is gemaakt door Willeke Poeliejoe en Myrna van Oosterhout die op zoek gingen naar de verrassende geschiedenissen en verhalen achter de meubelstukken van ’t Spectrum. Zondag 1 oktober is iedereen vanaf 14.00 uur van harte welkom in Kempenmuseum De Acht Zaligheden om het resultaat te bewonderen en natuurlijk om nog even te genieten van alle mooie, bijzondere en geweldige meubelstukken. (foto: Kempenmuseum de Acht Zaligheden)

Tropenmuseum
Volgende week 6 oktober opent het Tropenmuseum in Amsterdam twee bijzondere tentoonstellingen. De eerste heeft Fashion Cities Africa en gaat over de mode-industrie in vier Afrikaanse steden, namelijk Casablanca (Marokko), Johannesburg (Zuid-Afrika), Nairobi (Kenia) en Lagos (Nigeria). In deze tentoonstelling (te zien tot en met januari 2019) zie je foto’s, video’s en natuurlijk kleding van toonaangevende modeontwerpers. De tweede tentoonstelling wordt een semi-permanente tentoonstelling genaamd Heden van een slavernijverleden. In deze tentoonstelling komen persoonlijke verhalen over het slavernijverleden en kolonisatie verleden van Nederland aan bod, uitgebeeld in tekst, video, objecten en geluid. Het Tropenmuseum wil hiermee een delicate discussie opgang brengen, waarbij heden en verleden een nieuwe toekomst vinden. (foto: Tropenmuseum)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.