dinsdag 3 mei 2016

Leukste Uitje van Utrecht

Stiekem vind ik dit een van de leukste categorieën van Het Leukste Uitje van Nederland. Waarom? Omdat ik zelf Utrechtse ben en er zoveel uitjes voorbij komen in deze categorie die ik best wel goed ken. Zo was de Domtoren genomineerd – de trots van de stad – en het Spoorwegmuseum. Maar ook Museum Speelklok en nog veel meer. De drie winnaars zijn ook echte pareltjes van de provincie. De top drie zet ik deze week wederom in de spotlights.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

1. Nationaal Militair Museum
Vorig jaar kwam de winst voor het enthousiaste team van het Nationaal Militair Museum als een ware verrassing. Ze waren immers nog niet zo lang open en werden meteen uitgeroepen tot het Leukste Uitje van Utrecht. Ook dit jaar gingen zij er met de titel vandoor. Je vind het Nationaal Militair Museum in Soest. Het stelt gevechtsvliegtuigen en tanks tentoon en neemt je mee door de rijke militaire geschiedenis van Nederland. Zeer leuk voor jong en oud. (foto: Nationaal Militair Museum)

2. Botanische Tuinen
Op het Universiteitsterrein De Uithof liggen de Botanische Tuinen met al hun bloemenpracht op je te wachten. De verschillende tuinen hebben allemaal een eigen thema. Zo is er een Rotstuin met bijbehorende planten en bloemen, maar ook een Thematuin met verschillende thema’s en een Diertjestuin waar vlinders, kikkers en andere dieren leven. In de kassen bevinden zich bijzondere bloemen en planten. Naast educatieve programma’s over het plantenleven, kun je hier ook zeker genieten van een heerlijke wandeling tussen het groen. (foto: Botanische Tuinen)

3. Klimbos Gooi en Eemland
Hou je wel van klimmen en klauteren hoog boven de grond tussen de bomen? Klimbos Gooi en Eemland biedt 8 verschillende klimavonturen met maar liefst 85 verschillende overgangen. Durf jij te slingeren, klimmen, klauteren, glijden of andere hindernissen te nemen naar de overkant? Gelukkig zit je over het hele parcours gezien vast in een veilig gezekerd tuigje, zodat je bij een misstap niet bang hoeft te zijn dat je uit de boom valt. (foto: Klimbos Gooi en Eemland)


De gelukkige winnaars van de provincie Utrecht op een rij met van links naar rechts: Petra van den Beemt van de Botanische Tuinen, Carla Marcus en Hedwig Saam van het Nationaal Militair Museum en Dylan van Ginkel van het Klimbos Gooi Eemland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.