woensdag 4 mei 2016

Hoera een meisje
Afrikaans olifantje geboren in Safaripark Beekse Bergen

Mama Punda heeft iedereen lang laten wachten, maar na een recorddrachttijd van 680 dagen is dan eindelijk in Safaripark Beekse Bergen het kleine Afrikaanse olifantje geboren. De kleine telg kwam vannacht (4 mei) om 2:13 uur ter wereld. En ik mocht vandaag voor mijn website al op kraamvisite komen. Na een gezellig ritje in de Safaribus werden we afgezet bij de olifantenstal waar mama Punda met haar kleintje Madiba op ons stond te wachten. In de stal bevonden ook de andere dochters van Punda. Een mooi gezicht om te zien hoe de oudere zussen ook zorg dragen voor hun kleine zusje en natuurlijk de beschermende slurf van mama. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Unieke geboorte
De geboorte van de kleine Madiba is een unieke gebeurtenis voor Nederland en de Benelux. Nog nooit eerder kwam er een gezond kalfje van een Afrikaanse olifant ter wereld in de Benelux. Madiba is mooi de allereerste. Mama en haar dochters verblijven voor alsnog in de olifantenstal. Abonneehouders mogen vandaag vanaf 5 uur op kraamvisite. Als Madiba het goed blijft doen en het weer blijft mooi, dan kan het zijn dat ze een dezer dagen naar buiten mag.


De kraamvisite was een ontzettend mooi moment. Ik kan zo genieten van de echte olifantenliefde.

Meer foto’s van de kleine olifant zijn verschenen op Facebook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.