dinsdag 10 mei 2016

Leukste Uitje van Overijssel

De volgende provincie die in Het Leukste Uitje in het zonnetje wordt gezet is Overijssel. Tijdens de uitreiking van de prijzen was de provincie uiteraard goed vertegenwoordigd. Er is in Overijssel natuurlijk heel erg veel te doen. Zelf ben ik vorig jaar naar de nummer drie van deze lijst afgereisd (met de trein) en dat was zeker de moeite waard, maar uiteraard zijn de nummer 1 en 2 ook zeker een bezoek waard! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

1. Kinderboerderij Dondertman
De nummer 1 dit jaar is Kinderboerderij Dondertman. Een zeer gezellige kinderboerderij met schapen, alpaca’s, varkens, konijnen en nog veel meer lieve dieren om mee te knuffelen, maar ook een gezellige Praotzolder voor vergaderingen en dergelijke. Kinderen kunnen bij Kinderboerderij Dondertman naar hartenlust spelen en hun kinderfeestje vieren. Honden mogen mee, maar niet op de kinderboerderij. Blijf gezellig met ze op het terras of neem ze mee de kantine in.
(foto: Kinderboerderij Dondertman)

2. Techniekmuseum Heim
Het Techniekmuseum Heim is een bijzonder museum waar de techniek centraal staat. Leer meer over de telecommunicatie en het geheim van radar. Heel bijzonder is AAP, een robot orang-oetan met een eigen willetje waar je een spelletje boter, kaas en eieren mee kan spelen of een aai over zijn bol mag geven. Voor kinderen en volwassenen is er hier veel te zien en te leren, maar vooral ook te doen. En dat maakt van Techniekmuseum Heim zo een geslaagd uitje.
(foto: Techniekmuseum Heim)

3. Taman Indonesia
In Kallenkote bevindt zich op een landerij een klein stukje Indonesië bij dierenpark Taman Indonesia. Geniet van lekkere Indische hapjes en van de meest prachtige vogels. De tuinen worden voornamelijk door tropische vogels bewoond, maar er zijn onder meer ook een vissende kat en een koppeltje otters aanwezig in het park. In de doorloopvolières sta je oog in oog met de meest mooie vogels. De beelden, houten huisjes en de aankleding van het park geven je echt het gevoel in Indonesië op vakantie te zijn. Pas authentieke maskers of leer meer over de cultuur bij Taman Indonesia. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)


De winnaars van Overijssel op een rij van links naar rechts: Johan Keizer en Jolanda Koldewey van Techniekmuseum HEIM, Ab en Wil Paalman van kinderboerderij Dondertman en Marlisa Wareman van Dierenpark Taman Indonesia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.