donderdag 26 mei 2016

Feest in Plaswijckpark: Fase 2 Dierenwijck geopend

Vorig jaar was ik te gast bij het feestje van Plaswijckpark ter ere van de opening van Fase 1 van de renovatie in Dierenwijck. Toen kon je de contouren al zien liggen van de vanavond officieel in gebruik genomen De Avonturenbeek en ook Het Hillegersbergse Woud was al in voorbereiding. Maar vanavond werd het dan gevierd met buurtbewoners onder het genot van een hapje, drankje, een rondleiding en… een spelletje. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries – Plaswijckpark)

Het eigenwijze Kinderspeelpark
Plaswijckpark in Rotterdam noemt zichzelf ‘Het eigenwijze Kinderspeelpark’. Een eretitel, want het park is een waar speelparadijs voor kinderen die er naar hartenlust kunnen spelen. Er is een kabouterparkje met muziek, zwanentrapbootjes, een glijbaan waar je met een boot vanaf geschoten wordt, een verkeerstuin, een kabelbaan boven het water, een treintje, springkussens, schommels en nog veel meer. Er is zelfs een grote overdekt speelpark, zodat er het hele jaar door gespeeld kan worden. Actief spelen, dat is een van de kernwaarden van het park, zo vertelde voorzitter Annemarie Blok-Weveling bij de opening. Spelen is de core-business van het park. En daarom startte de avond met een spelletje vol leuke feiten over het park. Met de voltooiing van fase 2 in Dierenwijck is de renovatie van Plaswijckpark bijna voltooid. Het laatste stukje dat gerenoveerd gaat worden zijn de kantoren en de winkel bij binnenkomst. Dit zal een plek gaan worden die inspiratie geeft en waar je echt leuke en bijzondere cadeautjes kunt kopen.

Dierenwijck
Dierenwijck is geen Kinderboerderij, al wonen er wel veel boerderijdieren. Het park heeft ook exotische bewoners, zoals wallaby’s, Aziatische kleinklauwotters en stokstaartjes, naast de kleine schapen, geiten, koetjes en het minipaardje. In Dierenwijck is het de bedoeling dat je dichter bij de dieren komt. Je mag dieren aaien, knuffelen, vasthouden en besnuffelen. Als ze dat tenminste goed vinden. Het is een heerlijk park, vol groen en veel dieren waar je gewoon even helemaal geaard raakt. Ook de buurtbewoners vinden Dierenwijck heerlijk. En dat er nu kleine stokstaartjes te bewonderen zijn en een veulentje van het minipaardje, dat maakt het bezoek extra speciaal.Spelen in Dierenwijck
Uiteraard kan er volop gespeeld worden in Dierenwijck. Bij de stallen vind je een ouderwets hoefijzer-spel en een hinkelbaan. Maar het leukste vinden de kinderen wel de nieuwe Avonturenbeek. Schop je schoenen en sokken uit, trek een korte broek aan of rol je broekspijpen op en speel in het laagje water van de beek. Bouw dammetjes, breek ze af, klauter over de beek heen of speel met keien. Uitgespeeld? Wandel dan met zijn allen door de poort van boomstammetjes over het wildrooster naar Het Hillegersbergse Woud, waar er zomaar een hertje voor je neus kan staan of een zwijntje op zoek is naar een lekker hapje.In Plaswijckpark kunnen kinderen en ouders de hele dag genieten van spelletjes en de natuur. Het is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Meer foto’s van de opening zullen volgen op Facebook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.