dinsdag 17 mei 2016

Leukste Uitje van Limburg

Deze week in Het Leukste Uitje van… staat de gezellige provincie Limburg centraal. Deze groene provincie kent heel veel historie en dat zie je terug in de gekozen leukste uitjes van Limburg. Er staan namelijk prachtige kasteelparken op de lijst en een historische Stoomtrein. Ga je mee naar Limburg om te genieten van leuke uitjes en een prachtige omgeving? Dan ben je bij deze uitjes zeker aan het juiste adres.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

1. Kasteeltuinen Arcen
De winnaar van het Leukste Uitje van Limburg is Kasteeltuinen Arcen. Deze prachtige tuinen rondom het kasteel vormen een prachtig decor voor romantische picknicks, gezellige familieuitjes of gewoon voor een mooie wandeling. Geniet van het Rosarium, de Water- en Beeldentuin of de prachtige thematuinen in De Vallei. Bij het Kasteel kun je genieten van een rondleiding en natuurlijk een heerlijk ontbijt, lunch, brunch of picknick. Dat wordt puur genieten. (foto: Kasteeltuinen Arcen)

2. Kasteelpark Born
Kasteelpark Born is een gezellig dierenpark in een prachtige kasteeltuin. Uilen, wasberen, lynxen en meer wonen in dit prachtige park bij het voormalige kasteel. Middenin het park bevindt zich een grote speeltuin met terras waar je van een kopje koffie kan genieten, terwijl de kinderen lekker spelen. Het park heeft een historische sfeer, die zeker bijdraagt aan een heerlijke dag in dit dierenpark.
(foto: Kasteelpark Born)

3. De Miljoenenlijn
De Miljoenenlijn is het langste museum van Limburg, want tijdens een bezoek aan dit museum stap je in de Stoom- of Dieseltrein en maak je een prachtige rit door het Zuid-Limburge Heuvelland. De nostalgie spat ervan af en je ontdekt niet alleen prachtige verhalen over De Miljoenenlijn, maar ook over het landschap waar de trein doorheen tuft. Dat is genieten voor jong en oud. (foto: De Miljoenenlijn)


De dames van de trofeeën van links naar rechts: Janke Faber van Kasteelpark Born, Laure Vierkotten van Kasteeltuinen Arcen en Sjarlot Stal van de Miljoenenlijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.