dinsdag 24 mei 2016

Leukste Uitje van Drenthe

Deze week gaan we weer naar het noorden van Nederland en wel naar de prachtige provincie Drenthe. Deze mooie provincie kent een roemrijke geschiedenis, vooral met het Veen. De geschiedenis van de provincie komt tot leven in het Leukste Uitje van Drenthe, namelijk het Drents museum. Zij waren niet de enige die tijdens de uitreiking van het Leukste Uitje in het zonnetje werden gezet. Want ook Drouwenerzand Attractiepark en het Nationaal Gevangenismuseum gingen er met een mooie prijs vandoor. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

1. Drents Museum
Het Drents Museum vertelt de geschiedenis van de provincie. Zo kun je er goed bewaarde veenmensen vinden, is er een grote afdeling Archeologie, Hedendaags Realisme en Kunst tussen 1885-1935. In het museum geniet je ieder jaar van verschillende tentoonstellingen met kunst van over de hele wereld. Ook kinderen genieten van het Drents Museum: hier kun je namelijk genieten van het grootste poppenhuis van Nederland. (foto: Drents Museum)

2. Drouwenerzand Attractiepark
Lekker spelen in de natuur en genieten van de leukste familieattracties. Dat doe je bij Drouwenerzand Attractiepark. Het pretpark is het voordeligste park van Nederland, want voor slechts € 12,70 per ticket mag je een dag lang spelen, eten en drinken! Je kan er overigens ook blijven overnachten. Er zijn gezellige boshuisjes en een vakantiepark. Dat is nog eens een leuk uitje in Drenthe. (foto: Drouwenerzand Attractiepark)

3. Nationaal Gevangenismuseum
Naar de gevangenis ga je als je iets vreselijk fout hebt gedaan. Maar een bezoekje aan het Nationaal Gevangenismuseum is absoluut geen straf. Leer alles over de geschiedenis van strafrecht en gevangenissen, bezoek de thematische tentoonstellingen en geniet van de Boevenbus. Wil je een nachtje blijven slapen? Dat kan. Het museum heeft enkele authentieke bewaarderswoningen waar je kan overnachten. Een dagje Gevangenismuseum kan ook worden gecombineerd met een theaterstuk, Escape Room met gevangenisthema in de buurt of een rondrit in de Boevenbus. (foto: Nationaal Gevangenismuseum)


Twee van de drie winnaars uit Drenthe: links Bert van der Linde van Drouwenerzand Attractiepark en rechts, Paul Klarenbeek van het Drents Museum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.