maandag 2 mei 2016

Geld besparen op een dagje uit

Het is Meivakantie en er is weer veel te ondernemen in de pretparken en dierentuinen van Nederland. Toch hoor en lees ik zo links en rechts om mij heen dat een dagje uit met het hele gezin zo duur is. Vooral Efteling en WILDLANDS Adventure Zoo Emmen spannen de kroon qua entreeprijzen als je aan de kassa je kaartje gaat kopen. Toch valt er op heel veel manieren geld te besparen op een dagje uit. (foto: Berry de Nijs/ Writing Berries - Efteling)

Koop via de website
Bijna alle pretparken en dierentuinen in Nederland bieden entreekaartjes aan via de website. In veel gevallen scheelt dat al snel een euro of twee met de prijs die je normaal aan de kassa betaalt. Dat is toch mooi mee genomen. Kijk daarom eerst eens op de website van je bestemming om te zien of je zo korting kan krijgen op de entree.

Via de ANWB
Ben je lid van de ANWB? Dan kun je heel veel ledenkorting scoren via het LandvanANWB.nl. Deze website biedt allerlei dagjes, nachtjes en weekendjes weg tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Zo krijg je nu via de ANWB € 10 korting op je entree kaartjes voor WILDLANDS. Ook zijn er verschillende aanbiedingen met de winnaars van de ’Het Leukste Uitje van Nederland’ verkiezing. Doe er je voordeel mee!

Spaaracties
Supermarkten Jumbo en Albert Heijn bieden ieder jaar een leuke kortingspaaractie aan. Albert Heijn doet dit al jarenlang voor de Efteling, terwijl Jumbo voor zo’n 60 dagjes uit de kortingen verzorgd. De Efteling korting bedraagt € 10 per entreekaartje. Bij de Jumbo actie varieert de korting tussen de € 5 en € 15 per entreeticket. Dit kan dus flink oplopen! Bankier je bij de ING dan kun je ook hoge kortingen op entreetickets bijelkaar sparen, namelijk met de Rentepunten die je over je spaargeld krijgt. Zo biedt ING ook entreekaartjes met korting voor WILDLANDS aan.

Online veilingen
Dan zijn er nog allerlei andere websites die je naar leuke kortingsacties kunnen leiden op je favoriete uitje. Zo zoeken Dagtripper.nl en Uitmetkorting.nl verschillende kortingen en veilingen voor je bijelkaar waar je zelf uit kunt kiezen. Of bezoek een veilingsite, zoals Vakantieveilingen.nl en biedt mee voor entreekaartjes.

Neem zelf eten en drinken mee
Verder kun je nog op de kosten besparen door zelf eten en drinken mee te nemen naar een pretpark of dierentuin. Een zakje krentenbollen, assortiment snoepjes en een navulbare waterfles hoeven niet veel geld te kosten en toch heeft iedereen plezier. Maar aan de andere kant… als je dan toch al op je entree hebt bespaard kun je dat geld best gebruiken voor een lekkere pannenkoek of een patatje.

Veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.