dinsdag 20 oktober 2015

Het Dansende Dierenbos: yoga voor klein & groot

Lekker bewegen is goed voor je lichaam en geest. Dat geldt voor kinderen en voor volwassenen. Yoga is een bewegingsvorm die je in contact brengt met jezelf, maar ook met de omgeving om je heen. Het geeft zelfvertrouwen, energie en totale ontspanning. Voor kinderen is het vooral leuk om met yoga bezig te zijn, omdat ze zo veel leren over zichzelf en meer zelfvertrouwen krijgen. Voor kinderen is yoga een reeks gymnastiekoefeningen. Daarom is het zaak om het leuk te maken. En Jasper Merle en Hester van Toorenburg maakten samen het boek Het Dansende Dierenbos, vol grappige tekeningen, leuke oefeningen en vooral vrolijke muziek.

Spelenderwijs
Kinderen vinden het leuk om te dansen en te bewegen. En Het Dansende Dierenbos maakt het twee keer zo leuk. Je kind zal niet door hebben dat het eigenlijk met yoga bezig is. Het grote boek bevat vrolijke afbeeldingen die op een heel gemakkelijke wijze alle oefeningen in kleine lesjes uitleggen. Ieder plaatje bevat een vrolijke tot de verbeelding sprekende tekst, waardoor de oefening heel makkelijk wordt. Daarnaast bevat het boek een CD met originele liedjes, passend bij de dieren en de oefeningen die voorbij komen. Je kunt de oefeningen dus op muziek doen, maar ook lekker meezingen (de teksten staan achterin het boek) of gewoon lekker dansen naar eigen inzicht. En jij doet natuurlijk lekker mee met je kind. Want bewegen is pret voor iedereen.


Het Dansende Dierenbos is een vrolijk boek waar jong en oud veel plezier aan zullen beleven.

Aanrader voor iedereen
Het Dansende Dierenbos is een aanrader voor het hele gezin. Lekker dansen, yoga oefeningen doen en zingen kan regenachtige zondagmiddagen of familiedagen nog leuker maken. Kinderen van alle leeftijden kunnen meedoen, omdat je het boek steeds anders kunt gebruiken. De auteurs helpen ouders daarbij in het voorwoord. Ben jij net zo sterk als een gorilla? Kun je bewegen als een kat? Of ben je net zo geaard als een boom? Laat het maar zien en geniet van Het Dansende Dierenbos.


Het Dansende Dierenbos kost € 19,99 en is verkrijgbaar bij de betere boekhandel of online. Uitgeverij is Uniekboek Het Spectrum. ISBN: 9789000347711.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.