donderdag 15 oktober 2015

Herfstvakantie uitjes met een Halloween sfeertje

Volgende week hebben midden en noord Nederland Herfstvakantie. Het zuiden heeft een week daarna pret en vertier tussen de vallende herfstbladeren. De herfstvakantie in Nederland wordt groots gevierd in dierentuinen, pretparken en zelfs musea. Je hoeft je met je kinderen dus zeker niet te vervelen in de herfstperiode. De allerleukste en meest griezelige uitjes zet ik hier op een rijtje. Uiteraard is er nog veel meer te doen. Dus kijk ook op de website van je favoriete park of uitje voor de speciale activiteiten tijdens de herfstvakantie. (foto: Berry de Nijs/DierenPark Amersfoort)

Dino invasie in…
DierenPark Amersfoort. Net als vorig jaar doen de Dino Adventures weer hun intrede in DinoPark Amersfoort. Van 17 oktober tot en met 1 november staat het park in het teken van spannende avonturen in het DinoPark. Er is een nieuwe dino naar het park gekomen (de spanning wordt goed opgebouwd op de facebookpagina van het park) waarvan men niet zeker weet hoe het dier op mensen zal gaan reageren. Gelukkig is er speciale DinoSecurity aanwezig. Op 24 oktober wordt Jurassic World in het DinoPark vertoond. Poe dat wordt spannend!
Burgers’ Zoo. Het Arnhemse dierenpark presenteert namelijk van 10 oktober tot en met 1 november Dino’s in de Zoo!. Een spannend spektakel van 25 meterslange dino’s die grommen, bewegen en zelfs hun ogen kunnen laten oplichten. De dino’s zijn voor het park gemaakt in China door een echte dinospecialist. Tijdens Dino’s in de Zoo! blijft het park tot 21:00 uur open, zodat je ook ’s avonds kunt genieten van dit bijzondere spektakel.

DinoAdventures (foto: DierenPark Amersfoort) / Dino in Burgers’ Zoo (foto: Theo Kruse / Koninklijke Burgers’ Zoo)

Archeologiedagen
17 oktober is het International Archeology Day en dat wordt voor het eerst in Nederland gevierd met de Nationale Archeologiedagen. De aftrap van deze dagen is vandaag en tot en met zaterdag 17 oktober kun je in drie provincies terecht bij wel 60 instanties (waaronder Naturalis in Leiden) en leer je wat er eigenlijk allemaal op – of liever gezegd onder – eigen bodem te vinden is. Belangstellenden leren alles over de taken van een archeoloog en hoe hij of zij te werk gaat. Deuren die normaal gesloten blijven gaan open, zoals die van het archeologisch depot in Utrecht en in Zuid-Holland. Op verschillende plaatsen mag het bezoek ook zelf z'n handen vuilmaken. Wil je weten wie er allemaal deelnemen aan deze dagen? Kijk dan op NationaleArcheologiedagen.nl voor activiteiten bij jou in de buurt.

Laat maar waaien…
Naturalis heeft tijdens de herfstvakantie natuurlijk allerlei leuke en interessante activiteiten voor kinderen op de agenda staan. Maar ook volwassenen zullen zich zeker niet vervelen. Dagelijks kun je bijvoorbeeld meemaken hoe een dier wordt geprepareerd, hoe de natuurtekenaars van Naturalis te werk gaan, hoe belangrijk de wind is voor het zaaien, je eigen superzwever maken en nog veel meer. Dagelijks zijn er verschillende doe-activiteiten die leuk zijn voor kinderen van verschillende leeftijden. Reserveren is niet nodig. Op de website van Naturalis kun je de gehele agenda bekijken. (foto: Naturalis)

Griezelen met Halloween in…
Julianatoren. Althans in Julianatoren wordt natuurlijk rekening gehouden met de allerkleinste bezoekers. Dus het griezelen is maar een klein beetje spannend. Het klein beetje griezelen bestaat uit Halloween activiteiten op 16 oktober tot en met 1 november. Er is een spannende Jul & Julia Halloween show, je kunt genieten van de Dolfje Weerwolfje Musical (behalve op 26 oktober) en in het park zelf kun je met een beetje griezelige speurtocht meedoen.
Plaswijckpark, want in Rotterdam houden de kinderen wel van een beetje griezelen. Tijdens de herfstvakantie tot en met 1 november kun je dagelijks heksenbezems maken, enge knutsels maken en koken met de Kookgek. En je mag ’s avonds komen spelen in het park! Maar pas wel op, je kunt overal Griezels tegenkomen. Woensdag 21 oktober is er een speciale avond voor kinderen tot en met 7 jaar. Durfals van 8 tot en met 12 jaar mogen op vrijdag 23 oktober in de avonduren komen spelen.

Foto’s: Julianatoren / Plaswijckpark

Park Tivoli. Tijdens de herfstvakantie vinden er verschillende activiteiten voor Halloween plaats. Laat maar eens zien hoe goed jij kunt pompoen snijden (in samenwerking met Groentenhof Poelen) of neem deel aan Tivoli’s Tover Academie. In familiepark Park Tivoli kan het allemaal. Tussen de Halloween activiteiten door kunnen kinderen lekker spelen en genieten van de vele attracties.
Plopsaland De Panne. Halloween betekent uitpakken in Plopsaland De Panne. Het grote feest is begin deze maand al losgebarsten en zal tot en met 8 november duren. Het hele park is in Halloweensfeer aangekleed, er zullen heksen, zombies en andere griezels rondlopen door het park en ieder weekend kun je genieten van de wervelende Halloweenshow met Piet Piraat en Berend Brokkenpap. En doordeweeks kun je genieten van een gave Halloweenparade.

Foto’s: Park Tivoli/ Plopsa

Orchideeën Hoeve. De prachtige bloementuin wordt tijdens de herfstvakantie omgetoverd tot een griezeltuin met allerlei versieringen en spannende activiteiten, waaronder een speurtocht. Maar er is meer. In de Hoeve kun je in deze periode ook genieten van verschillende reptielenshows met krokodillen, slangen en vogelspinnen. Voor het volledige programma kijk je natuurlijk even op de website. De shows zijn op vertoon van een geldig entreebewijs gratis bij te wonen. (foto: Orchideeën Hoeve)

Fijne Herfstvakantie vast allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.