woensdag 21 oktober 2015

Kinderen breien voor het Nationaal Ouderenfonds

Zoals vaste lezers nu wel weten is dat ik De Goedgemutste Breicampagne een warm hart toe draag. Naast het feit dat ik deze actie graag mag beschrijven, brei ik ook lekker mee. Het meest gezellige is het om samen te breien. Het hele doel van de campagne is namelijk om mensen samen te brengen. Innocent zet zich in voor de eenzame ouderen. Zo brachten ze breiers al samen met belangstellenden op het Amsterdam Centraal Station. En gingen de superbreisters vorige week naar de Hof ter Weide school in Utrecht om daar breiles te geven aan de leerlingen. Want voor de tiende editie van de Goedgemutste Breicampagne gaan 100 basisscholen in Nederland mutsjes breien in de strijd tegen eenzaamheid. (foto’s: Innocent - Trots laten de leerlingen van de Hof ter Weide school de eerste gebreide mutsjes zien. Natuurlijk mogen ze de wol en breinaalden mee naar huis nemen)


Jong talent breit tegen eenzaamheid
Uiteraard leverde de Lol met Wol-lessen van de superbreiers van Innocent en het Nationaal Ouderenfonds veel plezier op voor zowel de ouderen die de breiles gaven als de kinderen. De eerste mutsjes gingen mee met de breisters voor de campagne, terwijl de kinderen de breipennen en wol mee mochten nemen naar huis. Want dankzij de super leuke les, hadden alle kinderen de smaak flink te pakken gekregen! (foto boven: Onze superbreiers leggen uit hoe je met breinaalden en wol een schattig mutsje maakt, terwijl het jonge breitalent van de Hof ter Weide school toekijkt.)


Links: En nu zelf aan de slag met insteken, omslaan, doorhalen en af laten glijden. De leerlingen zijn enthousiast. Max zegt: ‘Ik ga met mijn oma breien!’
Rechts: De juffrouw Anne-Eva vertelt: ‘Vroeger leerden kinderen altijd breien op de basisschool. We vinden het heel leuk dat we dankzij de Goedgemutste Breicampagne weer mogen breien op school.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.