dinsdag 27 oktober 2015

Halloweenuitjes: griezelen in dierentuinen & pretparken

Een tijdje terug plaatste ik al een artikel met daarin leuke uitjes voor de herfstvakantie waarin ik al een aantal Halloweenuitjes meenam. Vandaag zet ik deze, samen met andere griezelige uitjes, nog even op een rijtje. De meeste Halloweenactiviteiten vinden plaats tot en met zondag 1 november (de dag na Halloween), maar er zijn ook uitjes die alleen een griezeldag organiseren met Halloween zelf. Waar ga jij deze week nog even griezelen met de kinderen?


Griezelen voor de allerkleinsten
In Julianatoren kun je veilig met je kleintjes lekker genieten van een griezelig Halloween. Alle activiteiten zijn geschikt voor kinderen, waardoor het net eng genoeg is om te kunnen genieten van het park. Het klein beetje griezelen bestaat uit Halloween activiteiten op 16 oktober tot en met 1 november. Er is een spannende Jul & Julia Halloween show, je kunt genieten van de Dolfje Weerwolfje Musical (behalve op 26 oktober) en in het park zelf kun je met een beetje griezelige speurtocht meedoen. Kijk op de website van Julianatoren voor alle details. (foto: Julianatoren)

Zelf een pompoen snijden
Heb je altijd zelf al eens een echte pompoenlantaarn willen maken? In Park Tivoli kun je dankzij de pompoenen van Groentenhof Poelen uit Groesbeek, leren hoe je een kunstwerk kunt maken van een pompoen. Nog tot en met 1 november kun je bij Park Tivoli terecht voor deze bijzondere activiteit. Ook kun je deelnemen aan Tivoli’s Tover Academie. Tussen de griezelige activiteiten door kun je heerlijk met het hele gezin genieten van de leukste attracties. (foto: Park Tivoli)

Halloweenshows & enge griezels
Het is een ware traditie: Halloween in Plopsaland De Panne. Ieder jaar wordt er groots uitgepakt. Zo wordt het hele park versierd met Halloweendecoraties, lopen er heksen, zombies en andere griezels rond en kun je ieder weekend genieten van de wervelende Halloweenshow met Piet Piraat en Berend Brokkenpap. Iedere avond wordt de dag afgesloten met een gave Halloweenparade. Het Halloweenfeest in Plopsaland De Panne duurt tot en met 8 november. (foto: Plopsa)

Halloween op zijn Vikings
Niet alleen in De Panne barst het Halloweenfeest los, ook Plopsa Indoor Coevorden kan er gegriezeld worden en wel met Wickie de Viking. Het indoorpretpark is natuurlijk helemaal aangekleed in Halloweensfeer en dat zal tot en met 1 november zo blijven. Deze hele periode kun je dagelijks genieten en griezelen met Wickie de Viking en Halvar tijdens een spannende Wickie show. Kom bovendien verkleed in je (engste) Halloweenkostuum om zo het feest nog meer luister bij te zetten. Maar er is meer. Net als vorig jaar kun je meedoen met de letterspeurtocht. De verzamelde letters vormen samen een toverspreuk. Hiermee kun je iedere dag leuke prijzen winnen, waaronder een Jaarkaart voor Plopsa Indoor Coevorden. Kijk op de website voor alle details en showtijden. (foto: Plopsa)

Animalzombies
Wie durft het aan om ’s avonds door GaiaZOO te wandelen tussen de dierlijke zombies tijdens de Animal Zombienights? Deze week kun je nog heerlijk griezelen in dit prachtige dierenpark op 29, 30 en 31 oktober. Kom griezelen in The Valley, The Dome of The Dungeon, maar wees altijd op je hoede want de zombies loeren met een bloeddorstige lust naar je… De griezelavonden beginnen vanaf half 7 en eindigen rond 10 uur ’s avonds. Leeftijdsadvies: 12+. (foto: GaiaZOO)

Halloween Indonesië stijl
In het gezellige Taman Indonesia te Kallenkote wordt ook ieder jaar op geheel eigen wijze Halloween gevierd. Aankomend weekend (31 oktober en 1 november) mogen kinderen die verkleed komen gratis naar binnen. Hoe enger je verkleed bent, des te meer kans maak je op de Beker van Engste Griezel. Per volwassene mogen er drie kindjes gratis mee naar binnen. Verder kunnen ze een tover examen doen. Hiervoor moeten ze allerlei opdrachten vervullen die je krijgt van de sprookjesfiguren in het park. Natuurlijk geniet je verder van het prachtige park in herfstkleuren en kun je een ritje maken in de Griezel Tuk Tuk. (foto: Taman Indonesia)

Halloween avontuur
In Berkenhof’s Tropical Zoo kun je dit weekend genieten van een echt Halloween avontuur. Kom griezelig verkleed en maak kans op mooie prijzen! Je kunt in de Halloween fotohoek een foto maken en deze doorsturen aan de Tropical Zoo, waarmee je leuke dingen kunt winnen. Via de website vind je alle voorwaarden van deze actie. Verder kun je genieten van een heerlijke Herfstlunch in het restaurant en natuurlijk lekker spelen in de Tropical Zoo. (foto: Berkenhof’s Tropical Zoo)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.