woensdag 14 oktober 2015

Herfstnieuws uit de Dierentuinen

De herfst is in volle gang, maar ook op gure dagen als deze waarbij het herfstzonnetje zo heerlijk schijnt is het goed vertoeven in de dierentuin. De bewoners zie je echt genieten van het zonnetje om hen heen. En terwijl de dieren genieten van het koelere herfstweer zijn er weer veel leuke nieuwtjes uit de natuur en dierenwereld om over te praten. Aankomende donderdag kun je meer lezen over de leukste Herfstuitjes voor de Herfstvakantie en het komende Halloweenfeest.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries – DierenPark Amersfoort)

Duurzaam hooi
In Safaripark Beekse Bergen smikkelen onder meer de yaks, kamelen, zebra’s, przewalskipaarden en giraffen van gras uit de natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Dit duurzame gras is ook nog eens niet bespoten of bemest. Een extra lekker hapje dus. Het hooi en natuurgras komt uit de natuurgebieden van De Biesbosch en Goeree. Het maaien van deze onbewerkte grassen is noodzakelijk om het gebied te onderhouden. Voorheen werd het gras gebruikt voor het maken van compost, maar door het gras als dierenvoer te gebruiken heeft het een nog duurzamere bestemming gekregen. (foto: Staatsbosbeheer: Ook de giraffes van Safaripark Beekse Bergen smikkelen af en toe hooi dat door Staatsbosbeheer vanuit de natuurgebieden Biesbosch en Goeree wordt aangevoerd)

Geboren: mini ezeltje
In DierenPark Amersfoort is eind september een mini ezeltje geboren. Mama Luna en haar kleine dochter zijn sindsdien al te zien voor publiek. Mini ezeltjes lopen namelijk na een half uurtje al mee met hun moeder, dus ze wandelt lustig met de familie mee. Er worden overigens nog twee baby ezeltjes verwacht in de kudde van de Amersfoortse ezeltjes verwekt door papa Zino. Het dierenpark is zeer gelukkig met deze ontwikkeling. Zino bleek in het begin nogal onhandig met de dames, maar blijkbaar heeft dat toch zijn charmes gehad. (foto: DierenPark Amersfoort)

Restyling restaurant
In Burgers’ Zoo wordt er hard gewerkt aan het restylen van het bestaande Park Restaurant. Het mag wel wat gezelliger en moderner, vindt het dierenpark. Meer uitstraling en een gezellige, relaxte omgeving waar je met veel plezier samenkomt met je familie, dat zijn de uitgangspunten van het nieuwe concept. Maar ook het menu zal gaan veranderen: er zullen nog meer duurzame producten op komen te staan. Wie wil gaan genieten van het nieuwe concept moet nog even wachten: de designers gaan namelijk dit jaar in november pas aan de slag. (illustratie: OT Design)

Haring met muisjes
Vorige maand in de rubriek Nieuws uit de Natuur kon je lezen dat er in Boudewijn Seapark een kalfje was geboren. Nog geen paar dagen daarna kwam het bericht naar buiten dat er een tweede kleintje het levenslicht zag in het Vlaamse dolfinarium. Mama Indy beviel van een gezonde zoon op 7 september en maakt het zeer goed. Samen met mama Roxanne en Moana zwemmen Indy en haar zoon achter de schermen in het kraambassin. De vader van het kalfje is Beachie, waardoor Moana en de nieuwe kleine halfbroer en -zus zijn. Omdat jonge dieren rust nodig hebben, zullen de kleintjes en hun mama’s voorlopig nog niet te zien zijn voor publiek. (foto: Boudewijn Seapark)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.