maandag 15 juni 2015

Vaderdag special: baard ontharen & gevoelige huid

Ik vind ze wel grappig, die nieuwe Nivea for Men reclames. Eentje is een stoere papa die er alles aan doet om toch op tijd te zijn voor de voorstelling van zijn dochter. De ander van de stoere kerels die een boom gaan doorzagen en bij de niet Nivea for Men gebruikers blijft al het zaagsel als een baard aan hun kin en wangen plakken. Dat er ineens veel stoere mannen reclames op de tv te zien zijn, is natuurlijk niet zo vreemd. Aankomende zondag (21 juni) is het in Nederland namelijk Vaderdag. Een dag waarbij we de vaders eens extra in het zonnetje mogen zetten. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)


Scheer je weg
Een ideaal cadeau voor papa (of opa) is een leuk pakketje waarmee hij zich kan scheren. Behalve dan als hij een baard kweekt, dan heb je meer aan een cadeau met verzorgingsproducten voor een mooie baard. Toch zijn er over het algemeen veel mannen die zich iedere dag of om de dag nat scheren. Dit is namelijk verreweg de meest populaire manier om kin en wangen van ongewenste haargroei te ontdoen. Echter kan scheren ook heel wat irritaties opleveren (dat weten wij vrouwen ook goed). En juist daarvoor kun je papa eens leuke producten geven.

Verkoeling bij huidirritatie
Normaal zouden mannen zich scheren en er dan een flinke hand after shave over doen. Dat brandt dan zo lekker, zeggen ze. Dat branden is eigenlijk niet goed: want de alcohol in de after shave tast op deze wijze de huid flink aan. Heeft je man of vader last van huidirritaties na het scheren, dan kun je beter voor een verkoelende after shave gel (zonder alcohol!) of balsem kiezen. Deze zou je voor extra verkoeling zelfs in de koelkast kunnen zetten. Ook een tube cardiflor zalf is heel geschikt bij flinke huidirritaties.

Goede voorbereiding
Om makkelijker te kunnen scheren – en zo min mogelijk irritaties te veroorzaken – is het goed om de baardharen voor te bereiden op het scheerproces. Dit doe je met scheerzeep. Of je nu kiest voor een gel, een schuim of een ouderwets blokje en scheerkwast, de functie blijft hetzelfde: het maakt de baardharen zachter en zorgt ervoor dat het scheermes soepel over de huid glijdt. Zo kunnen de haren makkelijker worden verwijderd en zal er minder irritatie ontstaan. Een dikke laag schuim is niet echt nodig, maar zorgt wel voor minder wrijving tussen de huid en het scheermes.

Gevoelige huid
Het wordt wel vaker gezegd: de huid van de man is anders dan die van vrouwen. En dat klopt natuurlijk ook. De mannenhuid is vaak wat dikker, bevat minder onderhuids vet en kan stugger zijn van structuur. Dat wil echter niet zeggen dat de mannenhuid niet gevoelig kan zijn. Een gevoelige huid zal ook sneller irriteren. Maar wat doe je er dan precies aan? Juist: producten gebruiken die de gevoelige huid kalmeren en verzorgen. Heb je een gevoelige huid dan is het verstandig om geen after shave met alcohol te gebruiken. Kies voor een balsem voor de gevoelige huid om na het scheren op de huid aan te brengen. Ook een speciale gezichtscrème voor mannen kan helpen. Verder is het verstandig om ook een scheerzeep te gebruiken die geen irritaties veroorzaakt. Er zijn scheerzepen/schuimen voor de gevoelige huid verkrijgbaar. Dit staat altijd op de verpakking vermeld.

Scherp mes
De gevoelige huid die snel geïrriteerd raakt, wordt het liefst zo min mogelijk aangeraakt. Daarom is het goed om een scherp scheermesje met meerdere achterelkaar geplaatste mesjes te gebruiken. Hierdoor hoef je een stukje huid maar een of twee keer te vervelen met het mesje. Dat scheelt in de irritaties.

Voor Vaderdag
Geef papa eens een leuk setje om zichzelf mee te verzorgen. Bijvoorbeeld een mandje met daarin een mooie handdoek in een stoere kleur, een washandje, zijn favoriete scheerzeep en wellicht een fijne crème voor hem. Vul het mandje op met zijn favoriete snoepjes en wellicht een leuk tijdschrift of ander cadeautje. Daar zal hij vast blij mee zijn.

Fijne Vaderdag alvast!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.