woensdag 24 juni 2015

Babyboom, disco, shows & meer

De zon schijnt! Het kwik loopt langzaam op. Jaja… de zomer komt er aan. Dat wordt genieten van een terrasje, dagje strand of een mooie zomeravond wandeling. En wat dacht je van een lekker dagje weg? Een dagje dierentuin of pretpark is nu nog leuker, want er zijn weer allerlei nieuwe dieren te zien en dingen te doen. Ga er dus weer eens lekker op uit! Bijvoorbeeld naar een van de onderstaande pretparken of dierentuinen. In ieder geval hebben ze wat nieuws te vertellen!
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Babyboom in GaiaZOO
GaiaZOO bestaat 10 jaar en alsof de dieren het wisten, werden er de afgelopen week bij 10 verschillende diersoorten kleintjes geboren. Er zijn otters geboren en lynxen, maar ook capibara’s en doodskopaapjes zagen het levenslicht. Er kropen puna ibissen, grasparkieten en ooievaars uit het ei en ook de blesbok (zie foto), rendieren en stokstaartjes serveerden beschuit met muisjes. Nog niet alle kleintjes zijn ook voor de schermen te bewonderen en ook verwachten de medewerkers van GaiaZOO nog het een en ander aan geboortes deze zomer. (foto: GaiaZOO)

Haring met muisjes in Boudewijn Seapark
Het heeft vier jaar geduurd, maar eindelijk is er weer een zeeleeuwtje geboren in het Belgische Boudewijn Seapark te Brugge. Sterker nog, nadat Babiche haar kleintje kreeg op 17 juni is er afgelopen vrijdag op 19 juni een halfbroertje/zusje (dat is nog niet zeker). Mama Zazou en haar kleintje maken het goed. Op de foto zie je de kleine van met mama Babiche. De ukkies verblijven voorlopig nog even achter de schermen. Op de website van het park kun je nog mooie filmpjes bekijken van de geboortes. (foto: Boudewijn Seapark)

Gestolen Beeld na 44 jaar weer terug bij Plopsaland
In 1971 (om precies te zijn op 9 mei) werd er door een Fransman een beeldje van een bij gestolen uit het Meli Park in De Panne. Hij had het bijtje meegenomen uit de voorloper van ‘het Bos van Plop’ als aandenken aan een heerlijke dag. Op 19 juni jongstleden kwam de bij weer thuis, maar nu in Plopsaland De Panne. Hiermee willigden de nabestaanden van de inmiddels overleden man zijn laatste wens in. De nabestaanden gaven het beeldje aan de voormalige eigenaars van het Meli Park, en zij overhandigden het weer aan Wim Wauters van Plopsaland De Panne. Het bijtje woont nu in het Meli Museum dat te bezoeken is wanneer je een dagje naar Plopsaland De Panne gaat. (foto: Plopsaland De Panne)

Spelen met Woezel & Pip in Julianatoren
Woezel & Pip zijn twee heerlijk eigenwijze hondjes die altijd wel op zoek zijn naar avontuur. En de hele maand juli zijn er iedere dag maar liefst vier shows van deze lieve hondjes te bezichtigen in Julianatoren in Apeldoorn. Woezel & Pip nemen ook nog eens hun vriendjes Buurpoes en Molletje mee op avontuur. Samen met de kinderen in de zaal worden er leuke liedjes gezongen en gaan de hondjes op avontuur. Want in de zomer valt er heel wat te beleven. Na de 20 minuten durende show is er alle tijd voor een meet & greet met Woezel & Pip. Zo wordt een dagje Julianatoren in de komende zomervakantie helemaal een feest! (foto: Julianatoren, Levin den Boer)

Disco bij de pinguïns in DierenPark Amersfoort
Wanneer je in DierenPark Amersfoort een bezoekje aan de pinguïns brengt, dan valt het meteen op: de discobal in het verblijf. De kleine spiegelbal lijkt uit te nodigen tot een waar discofeest (en wie weet wat er zich allemaal afspeelt na sluitingstijd), maar er is geen muziek en er zijn ook geen gekleurde lampen. Waarom hangt deze discobal er dan eigenlijk? De reden is heel simpel: ter verrijking. In het wild vangen pinguïns hun eigen vis. Deze spotten ze doordat het licht van de zon op de schubben weerkaatst en dan gaan ze er snel achter aan. Omdat in DierenPark Amersfoort de pinguïns hun eigen vis niet vangen, maar men wel het natuurlijke gedrag van deze zeevogels wil stimuleren hangt de discobal er dus. De spiegelbol weerkaatst namelijk het zonlicht, waardoor er reflecties ontstaan op het water en de grond, waar de pinguïns dan achteraan gaan. Slim bedacht nietwaar. Het zorgt er dus wel voor dat de voetjes van de vloer gaan, maar dan zonder muziek. (foto: DierenPark Amersfoort)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.