zondag 14 juni 2015

Ciao Sergei, stofzuiger tegen plastic soep & meer dierennieuws

De zomer staat voor de deur en voor veel dierenparken komt het piekseizoen eraan. Maar er zijn in deze periode ook weer veel dingen gebeurd. Zo schiet de bouw van De Grote Wildernis in DierenPark Amersfoort al aardig op, want de rivier wordt momenteel gevuld met water. In totaal zal het 3,5 miljoen (!) liter water gaan bevatten. Maar ook Wildlands, de nieuwe dierentuin in Emmen ligt al heerlijk op schema. Er wordt volop gewerkt. Maar ook afscheid genomen van prachtige dieren. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Ciao Sergei, Selamat tinggal Jeff
Vandaag was er een mooi afscheidsfeestje voor tijgertje Sergei in DierenPark Amersfoort. Aankomende dinsdag gaat deze kerel namelijk het Italiaanse avontuur tegemoet, waar hij met een nieuw vriendinnetje gaat samenwonen. Sergei is de eerste van de drie broers die gaat verhuizen. Helaas al voor zijn eerste verjaardag (die is namelijk 20 juni). De broers kregen, samen met papa Ilya en mama Angara, een echte Italiaanse lekkernij om toch samen hun verjaardag te vieren.
In Apenheul staat er ook een afscheid op stapel. Na het overlijden van neusaap Bagik is de staf – tot hun grote verdriet – van Apenheul tot de conclusie gekomen dat het beter is om te stoppen met het houden van neusapen. Neusapen kunnen heel goed overleven in het Nederlandse klimaat, alleen hun voeding is heel veeleisend. Bovendien was Apenheul de enige dierentuin in Europa die deze prachtige dieren aan de bezoekers kon laten zien. Jeff – de enige neusaap nu in Apenheul – gaat weer terug naar de dierentuin van Singapore waar hij ook vandaan is gekomen. Uiteraard blijft Apenheul samenwerken met dit dierenpark.


Tijger Sergei (foto: DierenPark Amersfoort) / Neusaap Jeff (foto: Berry de Nijs/Apenheul)

Maak kennis met Dennis
Heet je Dennis? Neem dan een geldig identiteitsbewijs mee en ga een dagje naar Ecomare op Texel en geniet van gratis entree in de hele maand juni. Bovendien kun je meteen kennis maken met de nieuwste bewoner van het opvangcentrum: Dennis de bruinvis. Dennis is afkomstig uit het opvangcentrum van SOS Dolfijn. Hij is als zeer jong bruinvisje opgevangen en kon niet meer terug naar zee. Door zijn opvang is hij zeer gericht op mensen en hij speelt graag met kinderen – zowel boven als onder water. Bij Ecomare gaat hij samenwonen met Michael die na het overlijden van Berend eerder dit jaar ineens alleen was. (foto: Ecomare)

Voor de agenda: Samson loop
Voor de allereerste keer organiseert Plopsaland De Panne samen met Golazo Sports en Gemeente De Panne de Samson Run. Op 26 september ben jij en je huisdier (maakt niet uit welk huisdier) van harte welkom in het pretpark om deel te nemen aan deze hardlooptocht. Dat is heel bijzonder want huisdieren mogen normaal niet mee naar Plopsaland De Panne. Er is een tocht van 1 kilometer waarbij je met je huisdier een wandeling langs alle attracties maakt in het park. Maar er zijn ook tochten van 5 en 10 kilometer waarbij je samen de prachtige omgeving van De Panne ontdekt. Start en finish is uiteraard in Plopsaland De Panne. Deelnemers aan de Huisdierenloop kunnen een bijdrage doen aan Villa Samson, een speciaal centrum dat naast het UZ Brussel zal worden gebouwd. Hier kunnen patiënten en huisdieren samen komen tijdens een verblijf in het ziekenhuis. Bij je inschrijving ontvang je een startbewijs en natuurlijk een toegangskaart voor Plopsaland De Panne. Want na de inspanning is er genoeg tijd om van de attracties te genieten. Inschrijven doe je op SamsomRun.be. (foto: Plopsaland De Panne)

Beste idee tegen plastic soep
De BeestenBende-kinderen hebben gisteren in Dolfinarium de eerste prijs gewonnen met hun beste idee om plastic soep tegen te gaan, namelijk met een vliegende stofzuiger die het plastic uit zee moet opzuigen. Kayleigh en Chelsea van Dam uit Wijchen ontvingen de prijs uit handen van Jochem van Gelder en wonnen een vakantieweekend voor het hele team in een Stayokay hostel. De BeestenBende bestaat uit groepen kinderen uit verschillende gemeentes in Nederland die wat goed willen doen voor de natuur. Dolfinarium daagde de BeestenBende uit om een jaar lang vrijwillig de eigen buurt schoon te houden. Als beloning waren maar liefst 800 kinderen gisteren door het zeezoogdierenpark uitgenodigd voor een dagje spetterend plezier. (foto: Dolfinarium)

Officieel geopend: het cheeta verblijf
Vorige week zaterdag vond er een heuse benefietavond plaats in Dierenrijk te Nuenen. Het nieuwe cheeta verblijf werd deze avond namelijk officieel en op feestelijke geopend en reikte de Stichting Vrienden Dierenrijk een cheque uit ter waarde van € 4000,- aan Stichting SPOTS. Deze Stichting zet zich in om de grote katten in het wild te beschermen. Tijdens de avond konden de bezoekers – groot en klein – het verblijf eerst van binnen bekijken – uiteraard zonder cheeta’s – en aan een grote inspectie onderwerpen. Daarna mochten de cheeta’s zelf naar buiten. Zij vonden de aandacht wel leuk, maar het stuk vlees dat in het verblijf was opgehangen uiteraard nog veel leuker. (foto: Dierenrijk/Libéma)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.