maandag 16 september 2024

Hond Gezond Zo verwijder je een teek

Wat is het prachtig herfstweer. De zon schijnt, er zijn door de buitjes vaak regenbogen te zien en de bladeren beginnen al zo hier en daar van kleur te veranderen. Ik vind de herfst een prachtig jaargetijde om lekker met mijn hond te wandelen. Het is koeler, er zit meer zuurstof in de lucht en de omgeving is gewoon prachtig. Let wel dat je ook nu nog je hond goed nakijkt voor grasaren, opgedroogde klaverknopjes, vlooien én teken. Want herfst is voor teken echt een fijn jaargetijde. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

woensdag 11 september 2024

Museumnieuws Rijtuigen, Monumenten, Streekgeschiedenis en meer

O wat zijn er weer mooie tentoonstellingen om te gaan bekijken! Dit weekend is het Open Monumentendag in Nederland met heel veel toffe activiteiten en natuurlijk monumenten om te bezoeken door het hele land! Daarnaast lopen er deze maand een aantal tentoonstellingen op hun einde om weer ruimte te maken voor nieuwe in oktober of november. Ga naar een kasteel en bewonder de kunst van het rijtuig, bezoek Hilversum voor de opening van de Open Monumentendag en ga naar het museum voor Movements of dompel je onder in een miniversie van Rotterdam in Den Haag. Kortom, ga er lekker voor zitten en lees snel verder voor inspiratie voor een tof uitje. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

maandag 9 september 2024

Dier van de Maand Alaotra Bamboemaki

De eerste keer dat ik deze makisoort zag, was in ZooParc Overloon. Hij (of zij) zat heerlijk tussen het groen te smikkelen van een lekker blaadje. Het was die dag heel stil en ik stond echt even alleen met dit donzige diertje in het park. Daarna heb ik deze halfmaki vaak gezien in Apenheul (misschien ook beter op gelet). Wist je dat de Alaotra bamboemaki tot de halfmaki’s behoort? En dat hun andere naam bamboemaki’s is? De Alaotra bamboemaki is hier een van de familieleden van. Wil je meer weten? Lees dan snel verder. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries) ZooParc Overloon

vrijdag 6 september 2024

Uitgelicht Bremer Stadsmuzikanten (Efteling)

Er waren eens een ezel, een hond, een kat en een haan die niet langer nuttig waren voor hun baasjes. Deze wilden hun dieren doden, maar ze ontsnappen en worden vriendjes van elkaar. Toch weten de dieren niet precies wat ze moeten doen, maar ezel heeft een idee; hij vindt dat ze mooi kunnen zingen en daarom moeten ze naar Bremen om daar als straatmuzikanten te gaan leven. Maar ja, Bremen is een eindje reizen en gevaar ligt altijd op de loer. Wanneer de dieren honger hebben, trekken ze langs een rovershol waar eten genoeg is. Door op elkaar te gaan staan en hun eigen geluiden te maken, jagen ze de rovers schrik aan en kunnen de dieren eten, drinken en slapen met een dak boven hun hoofd. Door de rovers te verjagen, kunnen ze als vrienden in het huisje blijven wonen. Dit iconische moment uit het sprookje is vereeuwigd in een standbeeld in Bremen én in een beeldje in de Efteling. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

maandag 2 september 2024

Nazomeren: hou het vakantiegevoel nog even vast

Het is toch echt zo: de schoolvakantie zijn voor alle regio’s echt voorbij. De kinderen gaan weer naar school en de volwassenen weer aan het werk. Moet je nog met vakantie, dan heb je natuurlijk een tof vooruitzicht, maar voor velen van ons is het weer tijd om aan de slag te gaan. Na een dag op school thuiskomen met huiswerk en na een dag op werk alle achterstallige mails te hebben weggewerkt, is dat vakantiegevoel vaak ver te zoeken. Maar… het is mogelijk om dat heerlijke vakantiegevoel toch wat langer vast te houden, terwijl je gewoon werkt of naar school gaat. Hoe? Deze tips helpen je er vast bij! (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)