maandag 30 september 2024

Writing Berries Maandoverzicht September 2024

September, je bent alweer voorbij! Met je mooie nazomerse dagen en mijn heerlijke vakantie op Texel ben je weer voorbij gevlogen. Ik bezocht afgelopen maand de koala’s in Ouwehands Dierenpark en verschillende tentoonstellingen (onder meer in De Mesdag Collectie) waar je komende maand meer over gaat lezen. Voor nu geniet ik vooral na van de vakantie en van de acht artikelen die zijn verschenen op de website. Lees je ook nog even mee? (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Nazomeren: hou het vakantiegevoel nog even vast

September is de maand waarin iedereen die gebonden is aan schoolvakanties toch echt weer een start maakt met werk en school. Toch wil je liever zo lang mogelijk nagenieten van de zomer en vooral dat vakantiegevoel. Met deze tips lukt het zeker.

Uitgelicht Bremer Stadsmuzikanten (Efteling)

Het is niet het meest opvallende beeld qua grootte, maar het geeft wel de essentie van het sprookje van de Bremer Stadsmuzikanten weer. In de Efteling vind je dit beeldje van de ezel, hond, kat en haan op het vernieuwde Anton Pieckplein.

Dier van de Maand Alaotra Bamboemaki

Hij ziet er zo koddig uit, deze bamboemaki soort. De Alaotra bamboemaki is, net als alle andere maki’s, in het wild alleen op Madagaskar te vinden en wel rondom het Alaotra meer. Je kan ze in Nederland in een paar dierenparken bewonderen.

Museumnieuws Rijtuigen, Monumenten, Streekgeschiedenis en meer

Nu de dagen frisser en soms natter worden, is het extra leuk om een museum te bezoeken. En er valt weer genoeg te beleven. Let op: een paar tentoonstellingen of evenementen zijn inmiddels al afgelopen. Maar dat maakt het niet minder leuk om er nog even iets over te lezen.

Hond Gezond Zo verwijder je een teek

Met het risico te klinken als Gargamel, moet ik toch het statement maken: ik haat teken. Ik vind het vieze parasieten. Bovendien kunnen ze mens en dier heel ziek maken door de parasietjes die zij weer bij zich dragen. Heeft je hond een teek? Zo verwijder je deze het beste.

Stadsbeeld Groot Nieuw Beest

Ach kijk toch! Het lijkt wel een knuffeldier, maar dan van brons, met een hoog knuffelgehalte. Groot Nieuw Beest vind je zomaar in Lisse en is een typische creatie van Tom Claassen. Zijn werk kwam al eens eerder voorbij in Stadsbeeld en misschien komt hij nog wel eens voorbij.

Goed Doel Rewilding Europe

Europa mag wel weer wat wilder, vinden de mensen van Rewilding Europe. Dankzij verschillende lokale projecten zien we daarom meer gieren, wolven, vossen, bevers, otters, beren en zelfs pelikanen in Europa terug. Ook in Nederland zijn er projecten om de natuur weer in ere te herstellen.

Schrijfcoachtip Herfstweer

De herfst is ingetreden in Nederland. Gure wind, koude slagregen en zonnige dagen zullen elkaar weer gaan afwisselen. Zo een plensbui kun je best gebruiken in een verhaal om misschien het verdriet of ongeluk van je hoofdpersoon te versterken. Bovendien is herfst een mooi jaargetijde als decor voor je verhaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.