maandag 2 september 2024

Nazomeren: hou het vakantiegevoel nog even vast

Het is toch echt zo: de schoolvakantie zijn voor alle regio’s echt voorbij. De kinderen gaan weer naar school en de volwassenen weer aan het werk. Moet je nog met vakantie, dan heb je natuurlijk een tof vooruitzicht, maar voor velen van ons is het weer tijd om aan de slag te gaan. Na een dag op school thuiskomen met huiswerk en na een dag op werk alle achterstallige mails te hebben weggewerkt, is dat vakantiegevoel vaak ver te zoeken. Maar… het is mogelijk om dat heerlijke vakantiegevoel toch wat langer vast te houden, terwijl je gewoon werkt of naar school gaat. Hoe? Deze tips helpen je er vast bij! (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Zomerse temperaturen

Het ziet ernaar uit – als we het weerbericht mogen geloven – dat het lekkere weer nog wel een tijdje aanhoudt. Geniet daar dus van. Ben je klaar met school of werk en heb je tijd over? Waarom ga je niet even wat leuks doen. Strijk neer op een terrasje voor koffie of thee. Haal een ijsje bij de ijsboer. Nuttig je ontbijt of avondeten lekker op het terras in de tuin of op je balkon. Of pak dat boek waar je in je vakantie aan begonnen bent en lees het lekker buiten verder uit. Het zijn heel kleine dingetjes, maar het zijn wel die dingen die je in de vakantie waarschijnlijk ook deed. Het lukt zeker niet iedere dag, maar een of twee keer in de week is al voldoende om weer even dat lekkere gevoel te hebben.

Plan een dagje uit

Hou je ervan om leuke dingen te doen tijdens de vakantie? Dagje pretpark, dierentuin, naar het museum of een stuk wandelen in de vrije natuur? Plan dit in, in je nieuwe schema. Het geeft je namelijk ruimte om in het werk/schoolritme terug te komen en biedt iets leuks in het vooruitzicht. Zorg daarbij ervoor dat je het ergens groots aankondigt. In je agenda bijvoorbeeld (digitaal of analoog) of op de familiekalender. Maak er echt een feestje van, net zoals in de vakantie. Wil je het helemaal à la de vakantie aanpakken? Probeer dan iets doordeweeks te plannen. Bijvoorbeeld op een vrije middag even naar het strand of een terrasje pakken.

TIP: check de openingstijden en dagen!

Een dagje museum of dierentuin in de planning? Check dan van tevoren even of het uitje op de dag dat je wil gaan, wel open is. Na de zomervakantie kan men weer andere openingstijden en openingsdagen gaan hanteren.

Nagenieten van vakantiefoto’s

Iets wat je in de avonduren kan doen en helpt om dat vakantiegevoel weer te voelen, is het nagenieten van de vakantiefoto’s. Zoek ze uit en maak online een fotoboek van deze mooie herinneringen. Door er actief mee bezig te zijn en het niet uit te stellen, praat je nog na over de leuke dingen die je hebt gedaan en kun je het goed vastleggen met een leuk tekstje. Hoe heerlijk is dat?

Organiseer een barbecue

Voor velen is de barbecue het ultieme moment van vakantie. Lekker samen buiten een hapje eten en drinken, goed stuk vlees, vis of vega op de grill en onder de lampionnetjes genieten van de sterren en de avondlucht. Die barbecue hoeft natuurlijk niet meteen de schuur in, omdat je weer aan het werk of studeren bent. Organiseer een barbecue met vrienden of familie en geniet van dat heerlijke zomerse gevoel.

Kleding & sieraden

Op vakantie draag je natuurlijk graag dat ene zomerjurkje of die fijne korte broek. Niet alles wat je tijdens je vrije tijd draagt, is geschikt voor school, studie of kantoor. Maar… misschien kun je iets van je vakantiekleding integreren in je dagelijkse outfit. Die fijne sandaaltjes bijvoorbeeld of je favoriete T-shirt. Misschien draag je in de vakantie wel graag een enkelbandje, doe deze ook gewoon om. En wat dacht je van je sporthorloge die je met surfen om had? Draag het gewoon. Het helpt je nog even te herinneren aan die heerlijke dagen aan het strand of op een terrasje.

Heb jij nog tips om dat zomergevoel lekker lang vast te houden? Deel ze via een reactie onder dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.