zaterdag 31 augustus 2024

Writing Berries Maandoverzicht Augustus 2024

Het is de laatste dag van augustus en dat betekent dat ik volop taart aan het bakken ben. Waarom? Omdat ik morgen jarig ben! Het einde van de zomervakantie betekent altijd feest voor mij. En met die heerlijke nazomer voor de boeg hoef je je vakantiegevoel nog niet gedag te zeggen. Deze maand kwamen er 8 heerlijke, zomerse artikelen voorbij. Wil je ze nog even op je gemak nalezen? Dat kan, dankzij het Maandoverzicht van augustus. (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

woensdag 28 augustus 2024

Schrijfcoachtip Sportende personages

De Olympische Spelen zijn voorbij, de voetbalcompetitie is weer begonnen, de Paralympisch Spelen beginnen vandaag en er komen van de winter weer schaatswedstrijden aan op televisie. Nu geniet je ook nog van wielrennen, veldrijden, hockey, 3x3 basketbal, turnen, hockey en nog veel meer sporten. Nederland is een echt sportland en daarom is het helemaal niet zo gek als je hoofdpersoon ook sport. Misschien professioneel, misschien als amateur of gewoon als hobby en uitlaatklep. Hoeveel kennis heb je nodig van de sport om dit op te nemen in een verhaal? (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

maandag 26 augustus 2024

Goed Doel Pelican Way of Life

Het is een beetje de maand van de pelikaan hier op de website. Naast Dier van de Maand en Stadsbeeld wil ik je graag kennis laten maken met een project van Rewilding Europe (waar we later in deze rubriek nog kennis mee gaan maken) wat zich inzet voor de kroeskoppelikaan (of Dalmatian Pelican in het Engels): Pelican Way of Life. Het doel van deze stichting is het behoud van deze prachtige vogelsoort in Europa en omstreken. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

donderdag 22 augustus 2024

Stadsbeeld Pelikaan

Standbeelden van dieren trekken mij altijd aan. Vooral als ze er natuurgetrouw uit zien. Vaak zie je deze standbeelden in dierenparken, maar ook in het ‘wild’ kun je ze gewoon tegenkomen. En aangezien deze maand de kroeskoppelikaan in de spotlight staat, was de keuze voor het Stadsbeeld van augustus heel gemakkelijk; Pelikaan van beeldhouwer Peter Petersen. Deze vogel zit dan wel stilletjes op zijn sokkel, maar is zeker levendig vereeuwigd. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

woensdag 21 augustus 2024

Geboortenieuws uit… dierenparken

Iets wat altijd leuk is om naar te kijken, zijn babydieren. Pasgeboren of al wat ouder zijn veel dieren al een mini kopie van hun ouders. En hoe leuk is het om een jong girafje een beetje te zien wankelen op zijn dunne beentjes of een zeehondenpup te zien bobbelen over het zand met zijn nog groter lijkende ogen? De afgelopen maanden zijn er veel dieren geboren in de verschillende Nederlandse dierenparken. Pas wel op, want je wordt echt overladen door schattigheid, want deze Geboortenieuws bevat heel veel leuke foto's. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

maandag 19 augustus 2024

Hond Gezond Operatie

Eerlijk is eerlijk: juli was een zware maand voor een hondenmama als ik. Ik ga niet helemaal in details treden, maar mijn harige pluizenbol moest geopereerd worden. Dat is gewoon spannend. Mijn maatje is 12 jaar en hoewel hij volgens mij nog denkt dat hij een puppy is (is hij voor mij ook hoor), vraag je je toch af hoe hij dan uiteindelijk uit de narcose komt. Graag neem ik je daarom mee in de stappen die je doorloopt wanneer je hond geopereerd gaat worden. Ik hoop dat deze tips je een beetje kunnen helpen. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

maandag 12 augustus 2024

Dier van de Maand Kroeskoppelikaan

In juni stond de roze pelikaan in de spotlight en de kroeskoppelikaan wilde dat ook eigenlijk wel. De meeste dierenparken hebben of de roze of de kroeskop variant in hun wateren leven, behalve AquaZOO, want daar kun je beide soorten bewonderen. Eigenlijk wel heel tof, want je kan meteen de verschillen tussen de roze en de kroeskoppelikaan ontdekken. Hoewel het om dezelfde vogelsoort gaat, zien ze er beide echt heel anders uit. En daarom mag deze maand de kroeskoppelikaan in de spotlight staan. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries) Vogelpark Avifauna

vrijdag 9 augustus 2024

Uitgelicht Museum De Zwarte Tulp in Lisse

Zeg je tegen mij ‘Lisse’ dan denk ik meteen aan Keukenhof, tulpen, voorjaarsbloemen, het bloemencorso en de bollenstreek. Als je mijn website regelmatig bezoekt, dan vind je dat ook helemaal niet vreemd. Ik ben dol op tulpen en voorjaarsbloemen. De kleuren, geuren en variaties van deze bloemen blijven mij werkelijk verbazen. Gelukkig ben ik hierin niet de enige, want de tulp houdt al vele eeuwen de mensheid in haar magische betovering. Botanische tekeningen, handel in tulpenbollen, schilderingen... De tulp was en is geliefd bij wetenschappers, kunstenaars, bollenkwekers en meer. Deze liefde voor de tulp en het voorjaar komt allemaal samen in Museum De Zwarte Tulp in Lisse, waar ik afgelopen dinsdag volop heb genoten van, hoe kan het ook anders, tulpen en voorjaarsbloemen. En dat middenin de zomer. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

maandag 5 augustus 2024

Boskalis Beach Cleanup Tour in volle gang

Het is weer augustus en dat betekent dat er de eerste 15 dagen hard wordt gewerkt om de stranden schoon te maken. Sinds 2013 kun je iedere dag een etappe lopen van (ongeveer) zes kilometer waarbij je alles wat niet in het zand thuishoort eruit trekt en in vuilniszakken stopt. Helaas wordt het strand nog steeds gezien als een grote vuilnisbak of asbak door dagjesmensen en er spoelt of waait gewoon ongelooflijk veel aan. En geloof me, als je eenmaal begint met speuren naar afval op het strand, dan kun je gewoonweg niet meer stoppen. De tour begint vandaag aan etappe 5. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)