zaterdag 31 augustus 2024

Writing Berries Maandoverzicht Augustus 2024

Het is de laatste dag van augustus en dat betekent dat ik volop taart aan het bakken ben. Waarom? Omdat ik morgen jarig ben! Het einde van de zomervakantie betekent altijd feest voor mij. En met die heerlijke nazomer voor de boeg hoef je je vakantiegevoel nog niet gedag te zeggen. Deze maand kwamen er 8 heerlijke, zomerse artikelen voorbij. Wil je ze nog even op je gemak nalezen? Dat kan, dankzij het Maandoverzicht van augustus. (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Boskalis Beach Cleanup Tour in volle gang

Augustus is de maand van de Boskalis Beach Cleanup Tour. In 15 dagen worden er 30 etappes gelopen (een van Noord naar Zuid en een van Zuid naar Noord) om zo alle stranden langs de Noordzeekust zoveel mogelijk te ontdoen van troep.

Uitgelicht Museum de Zwarte Tulp

Ik ben dol op tulpen en op de geschiedenis ervan. En van kunst. En van tulpen als onderdeel van kunst. Dit alles komt samen in Museum de Zwarte Tulp in, hoe kan het ook anders, Lisse. Middenin de bollenstreek geniet je volop van dit leuke museum.

Dier van de Maand Kroeskoppelikaan

Ze zijn grijs, hebben een lange snavel met een zak om vis mee te vangen en hebben een spanwijdte van 3 tot 3,5 meter! Aan de veertjes op hun kop danken ze hun Nederlandse naam: kroeskoppelikaan. Wist je dat deze dieren ernstig in hun voortbestaan worden bedreigd?

Hond Gezond Operatie

In juli moest mijn hondje een zware operatie ondergaan. Dat is niet fijn. Voor hem niet en niet voor mij. Een goede voorbereiding en weten waar je ongeveer aan toe bent, dat vind ik dan wel weer prettig. Met deze tips weet je ook een beetje wat er bij komt kijken, mocht jouw huisdier geopereerd worden.

Geboortenieuws uit… dierenparken

Er zijn weer heel wat dieren geboren de afgelopen maanden in de verschillende dierenparken. Tijd voor een overzicht van heel veel schattige kleintjes – en het zijn ze niet eens allemaal! Geniet je even mee van deze selectie aan geboortes?

Stadsbeeld Pelikaan

Van de hand van Peter Petersen zijn er al eerder standbeelden in deze rubriek voorbij gekomen. Niet zo vreemd, want ze zijn echt zo leuk om naar te kijken. Ze lijken wel levensecht. Deze maand is het de beurt aan Pelikaan en je kan deze zomaar in Maarssen tegenkomen.

Goed Doel Pelican Way of Life

Deze maand staat eigenlijk wel in het teken van de pelikaan. En dan met name de kroeskoppelikaan. De maand besluit ik in deze rubriek met een goed doel die zich inzet om de leefgebieden van deze imposante vogels te herstellen en daarmee de soort tegen uitsterven te behoeden.

Schrijfcoachtip Sportende personages

Met die prachtige sportzomer achter ons en de schitterende sportwedstrijden die nu aan de gang zijn en weer zijn begonnen, kun je eigenlijk sport niet meer wegdenken uit het dagelijks leven. Dus waarom zou je hoofdpersoon niet lekker aan sport doen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.