woensdag 31 januari 2024

Writing Berries Maandoverzicht Januari 2024

Het is 31 januari 2024 en dus is het tijd voor het eerste Writing Berries Maandoverzicht van het jaar! Januari was een prachtige maand met sneeuw, natuurijs om op te schaatsen en heerlijke warme winterdagen met zo een strakke blauwe lucht en droge vrieskou. Het was een heerlijke maand voor uitjes. Zelf bezocht ik afgelopen maand het Anton Pieck Museum (hier komt wat over terug in Uitgelicht van januari), de Vakantiebeurs (ook over geschreven afgelopen maand), DierenPark Amersfoort, Ouwehands Dierenpark en de Orchideeën Hoeve. Kortom; het jaar is begonnen! Lees je nog even mee? (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Gelukkig Nieuwjaar!

Hoera! Het nieuwe jaar is begonnen! Tijd voor goede voornemens, toch? Een aantal voornemens die ik heb voor mijn dagje uit website worden in dit korte artikel besproken. Wil je weten wat ik in ieder geval van plan ben? Check dan dit artikel.

Uitgelicht Hans & Grietjes (Efteling)

Er is zo een heerlijk huisje in het Sprookjesbos te vinden en o wat ruikt het er ook lekker. Geen wonder dat de hongerige Hans en Grietje zich tegoed deden aan al dat lekkers! In het Anton Pieck museum genoot ik nog even van de tentoonstelling over dit heerlijke sprookje wat zo smakelijk in de Efteling tot leven komt.

Dier van de Maand Reuzentoekan

Het is de grootste toekan van de toekans, deze bontgekleurde vogel. Met zijn grote snavel, pientere blauwe oogjes en prachtige verendek is het een hele verschijning om te zien. En gek genoeg krijg ik altijd zin in appelmoes met een kersje erop, als ik naar de toekan sta te kijken. Deze toffe vogel is het eerste dier van de maand van dit jaar. En zeg nu zelf, zo een mooie vogel verdiend dat toch gewoon?

Fantastische reisinspiratie op de Vakantiebeurs 2024

In januari vindt altijd de Vakantiebeurs plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. Deze grootse beurs brengt de hele wereld samen en zo kom jij op de leukste ideeën voor een schitterende vakantie. Van backpacken tot familievakanties en van cruisen tot glamping; voor ieder is er zeker wat wils te vinden.

Hond Gezond Winterse voetjes verzorging

Kou, ijs en sneeuw. Januari zit er vol van. Wij trekken onze schoenen aan om de kou en pekel te trotseren, maar onze harige vriendjes lopen op de blote voetjes door alles heen. In de winter kunnen die voetjes daarom wel wat extra verzorging gebruiken. Vooral wanneer er gestrooid is.

Dit zijn de Leukste Uitjes van Nederland 2024

Ieder jaar reikt de ANWB awards uit aan de Leukste Uitjes van Nederland landelijk en per provincie. De uitjes worden gekozen door bezoekers en is dus een echte publieksprijs. Hoe gaaf is dat om die te winnen! Landelijk is er altijd veel competitie, maar dat geldt ook wel voor een aantal provincies. Wil jij dagje uit inspiratie? Dit artikel staat er bol van!

Stadsbeeld Keizer en de Nachtegaal

Het eerste Stadsbeeld is een verbeelding van een prachtig sprookje over een keizer en zijn nachtegaal gevangen in een gezellig standbeeldje. Dit beeldje is te vinden in Utrecht in de wijk Overvecht en staat in het Sjanghaipark.

Goed Doel Stichting Nederlandse Opvang Papegaaien

Wist je dat Zoo Veldhoven is ontstaan doordat Stichting Nederlandse Opvang Papegaaien bestaat? Deze stichting vangt namelijk exotische vogels – en met name papegaaien – op en het werden er zoveel dat een grotere locatie gewenst was. Bezoekers waren al snel van harte welkom om bij de dieren te komen kijken en later is dit dus Zoo Veldhoven geworden. De stichting is nauw verbonden aan het dierenpark en vangt nog steeds vogels op.

Lees het voor

De Nationale Voorleesdagen zijn vorige week begonnen. Deze campagne zet zich in om ouders te helpen meer voor te lezen. Wist je trouwens dat het tijdens je schrijfproces ook goed is om wat vaker voor te lezen uit eigen werk? In deze schrijfcoachtip vertel ik waarom.

Dierentuin Nieuws uit DierenPark Amersfoort

Een nieuwe diersoort, geld voor goede doelen en de opening van een heel nieuwe beleving: DierenPark Amersfoort is er maar druk mee! Ben jij benieuwd waar dit allemaal over gaat? Je leest er alles over in Dierentuin Nieuws!

Lekker lezen: De Lavezzi Mysteries, Het Verdwenen Meeesterwerk

Zeg je Lavezzi Rutjes dan zeg je Mollenstreken, oftewel Speurneus. Lavezzi deinst niet terug voor een raadsel en lost deze graag op. In de nieuwe boekenserie De Lavezzi Mysteries nemen schrijvers Nathan Rutjes en Sander Meij je mee naar het oude Italië om het mysterie van de verdwenen Mona Lisa op te lossen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.