maandag 20 november 2023

Hond Gezond 10 cadeautjes voor de feestdagen

De feestdagen staan voor de deur en natuurlijk zorgen Sinterklaas en de Kerstman dat er ook iets leuks voor je hond respectievelijk in de zak zit of onder de Kerstboom ligt. Want ook je hond vindt het leuk om iets te krijgen. Hij of zij is toch het hele jaar superlief geweest? Dat we meer cadeautjes aan onze huisdieren geven, blijkt ook wel uit het aanbod aan cadeau ideeën die er ieder jaar bij komen. Snuffel maar eens rond in de dierenspeciaalzaak. Zoek je wat inspiratie? Ik heb 10 unieke cadeau ideetjes gevonden waar je jezelf, een hondenpapa of -mama en natuurlijk je trouwe viervoeter veel plezier mee kan doen. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Algemene tips

Wat je ook koopt, zorg wel dat het past bij je hond. Als je van te voren weet dat je kleine sloper niet van piepjes in zijn speelgoed houdt, koop het dan niet. Wil je iets voor de hond van een ander kopen, vraag dan toch even na of er producten, speeltjes en snoepjes zijn die de hond niet mag hebben. Zo kan een hond bijvoorbeeld op een bepaald dieet staan, vanwege huidproblemen of darmproblemen. Daar wil je dan natuurlijk wel iets goeds te snoepen aan geven.

Lees ook:
5 tips voor cadeautjes voor de feestdagen met nog meer cadeau ideetjes en tips.

1. Adventskalender

Weet je nog hoe leuk het was om iedere dag een deurtje van de adventskalender open te maken? Nu nog zijn er tal van kalenders die de dagen naar Kerst aftellen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Dus waarom zou je er niet eentje voor je hond nemen? Gevuld met een snackje per dag tel je zo samen af naar Kerstmis.

2. Speciaal bier

Waarom honden zich aangetrokken voelen tot bier, komt wellicht door de geur van mout. Maar bier voor mensen is echt heel slecht voor je trouwe viervoeter. Daarom heeft Snuffle een lekkere Dog Beer gebrouwen van kippenbouillon en moutgerst. Uiteraard verrijkt met goede vitaminen voor je hond. Snuffle Dog Beer kan zelfs door jou gedronken worden. Dit drankje bruist overigens ook niet en bevat uiteraard geen alcohol. Het is wel een heel ludiek cadeau voor je hond natuurlijk.

3. Warme deken

De dagen worden korter en kouder, de winter zet in en jij zit onder je lekkere warme dekentje op de bank. En je hond? Die kruipt dan extra lekker dicht tegen je aan, want een dekentje, daar houden veel hondjes ook wel van. Hema verkoopt een speciale Snuggle deken voor je huisdier van superzacht fleece. Met capuchon, want daar kan je vriendje zijn of haar hoofd lekker in verschuilen om lekker behaaglijk te kunnen snurken. Hema heeft overigens een hele speciale lijn met hondenspeeltjes, dekens, kleding en halsbandjes in die echte, gezellige Hema-stijl. En ja een rookworst speeltje vind je ook in het assortiment. Je kan uiteraard ook gewoon een lekkere fleecedeken bij de Action of Xenos kopen voor de hond.

4. Sjaaltjes, strikjes en stropdasjes

Jij op je Kerstbest aan het Kerstontbijt en de gourmet, je hond ook op zijn of haar Kerstbest. Er zijn tal van leuke halsdoekjes verkrijgbaar met Kerstprintjes erop. Ga je voor chic, kies dan eens voor een vlinderdas of stropdas voor je hond. Een leuke strik in het haar bevestigd op een hondvriendelijk speldje of haarbandje is ook een tof cadeau. En wat dacht je van een echte Kerstmuts of een Kerstpyjama? Echter: hoe leuk wij het vinden staan, het blijft heel belangrijk hoe je hond reageert op het dragen van voor hem of haar vreemde voorwerpen. Mijn hond vindt het helemaal prima, maar andere hondjes houden er misschien helemaal niet van. Respecteer dat en voorkom stress tijdens de feestdagen voor je hond.

5. Kerstkoekjes & Muffins

De feestdagen zijn perfect om je hond weer wat extra lekkers te geven. Leg eens een doosje Kerstkoekjes onder de boom of stop een muffin voor je hond in de zak. Bij de dierenspeciaalzaak zijn tegenwoordig zelfs Hondenletters te koop voor Sinterklaas. De vorm is natuurlijk vooral heel leuk voor ons. De smaak is juist belangrijk voor je hond. Kies dus altijd iets waarvan je denkt dat hij het echt lekker zal vinden.

6. Speelgoed

Altijd leuk: nieuw speelgoed. De ene hond houdt van een bal, de ander van knuffels en weer een ander zal helemaal blij zijn met een frisbee. Koop je een speeltje voor de hond van een ander, vraag dan even na wat de hond echt leuk vindt om mee te spelen. Hondenmama’s en -papa’s weten dat namelijk heel goed. Belangrijk is dat je speelgoed koopt wat wel gesloopt kan worden, maar niet gevaarlijk is.

7. Interactieve puzzels

Jawel, honden houden van een uitdaging. Een bal waar brokjes ingaan en ze erachter moeten komen hoe ze deze lekkernijen eruit moeten krijgen, is iets waar veel honden plezier aan zullen beleven. Er zijn allerlei uitdagende manieren hiervoor ontwikkeld. Een speelmat, flipboard en een brokjesschieter zijn ook zeker dingen die ze op hun verlanglijstje zouden zetten.

8. Likmatjes, snuffeldekens, etensbakken

Honden die heeeeel snel eten, krijgen vaak last van hun maag. Likmatjes, snuffeldekens en etensbakken met obstakels maken het snel eten lastiger, waardoor je hond veel rustiger en met meer aandacht zijn maaltje tot zich neemt. Voor ons zijn deze vaak uitgevoerd in leuke kleuren en voorzien van mooie dessins. Voor je hond is het vooral heel fijn dat eten lekker is en geen schrokpartij met buikpijn na afloop.

9. Voeder- en waterbakken

Eten en drinken doet je hond vaak uit een speciale kom die je ook regelmatig zal afwassen. Je hond kan daarom best een extra set servies gebruiken. Maak het persoonlijk met de naam van je hond op de kom of ga voor een vrolijk, grappig dessin. Geef je het cadeau aan een hondenbaasje verras diegene dan met een bijpassend setje voor water en eten. Dat zal zeker worden gewaardeerd.

10. Kalender met hondjes

Je hond heeft natuurlijk ook afspraken, zoals bij de dierenarts, een speeldate met zijn vriendjes in het park en een afspraak bij de groomer. Een eigen kalender heeft hij natuurlijk niet per se nodig, maar hoe leuk is het om een kalender met foto’s van honden te kopen, waar je ook ruimte hebt voor de afspraken van je trouwe vriendje. Zelf maken is natuurlijk ook heel leuk, bijvoorbeeld door foto’s van je vriendje te verwerken in een toffe kalender. Dit kun je met online software heel gemakkelijk maken. Het leukste is dan wel een verjaardagskalender, want dit kun oneindig blijven gebruiken.

Doneer aan de Dierenvoedselbank

Cadeautjes kopen voor je huisdier is hartstikke leuk. Geef ook eens een cadeautje aan honden die het minder hebben. Doneer eten of geld aan de Dierenvoedselbank bij jou in de buurt. Veel dierspeciaalzaken zamelen eten in. Koop eens een extra zak brokken en zet deze in de speciale donatiebak. Zo geven we ook honden (en andere dieren) fijne feestdagen.

Lees ook:
Goed Doel Dierenvoedselbank om meer te weten te komen over de Dierenvoedselbanken in Nederland.

Handige links

Kijk voor leuke hondencadeaus eens op Zooplus.nl, Bruna.nl, Hema.nl, Medpets.nl en PetsPlace.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.