maandag 21 november 2022

Hond Gezond 5 tips voor cadeautjes voor de feestdagen

De feestdagen staan voor de deur en we shoppen weer de leukste cadeautjes voor elkaar. Zelf vind ik het ook heel leuk om de huisdieren mee te nemen in mijn shopping spree. Dat betekent dus dat ik voor mijn hond en voor een paar andere huisdiertjes ook een cadeautje koop voor Sinterklaas en Kerst. En zeg nu zelf, je hond blij maken met een lekkere kluif of een nieuw speeltje is toch hartstikke leuk? Bovendien verras je het baasje of bazinnetje van het huisdier ook met iets leuks. Maar wat koop je voor je hond of zet je voor anderen op zijn verlanglijstje? (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Iets lekkers

Het meest voor de hand liggende cadeautje voor een huisdier is iets lekkers. Koop een zakje met zijn favoriete snoepjes of zet deze op zijn lijstje. Ga je iets te snoepen voor een andere hond kopen, dan is het goed om even te vragen wat de hond (of ander huisdier) mag hebben qua eten. Sommige dieren hebben een strikt dieet of kampen met een allergie. Hou hier dan rekening mee. Ook leuk om te geven: een nieuwe etensbak of waterbak. Of zo een vrolijke snoeppot van Blond Amsterdam voor hondenkoekjes.

Iets om mee te spelen

Een nieuw speeltje is altijd goed. Mijn hond is dol op ballen. Maar hij krijgt van mij niet iets met een piepje erin, want dan overleeft het de avond niet. Speeltjes worden in heel veel winkels verkocht; van de Primark tot de dierenspeciaalzaak. Jij kent je hond natuurlijk het beste, dus iets op zijn of haar lijstje zetten is niet zo moeilijk. Net als met wat lekkers kopen, is het goed om met speelgoed voor een andere hond ook even contact op te nemen met het baasje. Misschien heeft de hond wel bepaalde voorkeuren voor knuffels. Ook leuk om te geven: een activiteitenbal waar brokjes of snoepjes in verstopt kunnen worden.

Lekkere handdoek of deken

Met dit koudere weer is het fijn om extra dekens of (honden)handdoeken in huis te hebben. Verras de hond (en zijn baasje) daarom met een warme fleecedeken of zachte handdoek voor bijvoorbeeld in de auto. Een dergelijk cadeau wordt zeker op prijs gesteld. Deze dekens en handdoeken kun je echt overal kopen. Action bijvoorbeeld, maar ook Hema en Blokker verkopen ze. Ook leuk om te geven: een lekker kussentje voor de hond.

Een (regen)jasje

Niet iedereen wil zijn hond aankleden, zelfs niet met een jasje in de winter of tegen de regen. Vraag dus altijd van te voren of ze een dergelijk cadeau op prijs zouden stellen. Is het antwoord ja, zorg dan dat je de maat goed weet van de hond. Misschien mag je de hond wel even lenen voor een wandeling naar de dierenspeciaalzaak of neem een meetlatje mee om de hond van nek tot staart op te meten. Dit is namelijk de maat die bepaalt of je een S, M, L of XL jas uitkiest. Ook leuk om te geven: een bandana of een nieuwe halsband.

Verzorgingsproducten

Een nieuwe haarborstel, lekkere shampoo of een goede kappersschaar; het zijn allemaal leuke cadeautjes voor het baasje om te gebruiken voor de hond. Kijk eens of je een bijzondere uitvoering kan vinden van een goede borstel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Disney plaatje op de achterkant. Dat maakt het voor het baasje extra leuk. Het gebruik van verzorgingsproducten als shampoo is weer wat persoonlijker. Het is goed om dat zelf op een lijstje te zetten (merk, uitvoering et cetera). Misschien zijn er nog wel andere dingetjes die je voor je hond zou willen hebben om op een lijstje te zetten. Via MijnVerlanglijst.eu kun je er gemakkelijk eentje aanmaken. Ook leuk om te geven: HappySoaps Bar voor honden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.