woensdag 31 mei 2023

Writing Berries Maandoverzicht Mei 2023

Wat? Mei is alweer voorbij? Waar blijft de tijd. De lente gaat langzaam over in de zomer en het zonnetje laat zijn warmte al goed voelen. Heerlijk. Mei was een gezellige maand vol leuke opdrachten. Helaas zijn een aantal plannen nog niet van de grond gekomen, maar wat in dat spreekwoordelijke vat zit, verzuurt uiteraard niet! Ik kijk uit naar juni. Maar niet voordat ik alle artikelen – het waren er precies 10 – van mei op een rijtje heb gezet. Veel leesplezier gewenst!(foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Inspiratie voor de Meivakantie!

De Meivakantie is een goede tijd om er eens gezellig met elkaar op uit te gaan. Veel vrije dagen in deze week (en de komende maand) helpen daar natuurlijk ook aan mee. Dan rest je nog een ding: kiezen wat je wil gaan doen! Inspiratie nodig? Klik op het kopje en je ontdekt het.

Uitgelicht 75 jaar DierenPark Amersfoort

Op 22 mei viert DierenPark Amersfoort haar 75ste verjaardag. Een snel rekensommetje leert ons dat het park dus in 1948 voor het eerst de deuren opende. In deze Uitgelicht gaan we in vogelvlucht langs deze rijke geschiedenis. En dat is altijd een goed excuus om eens in mijn foto archief te duiken!

Dier van de Maand Brilbeer

Het zijn bijzondere klauteraars met een markant uiterlijk, die brilberen in DierenPark Amersfoort. Oorspronkelijk komen brilberen voor in Peru, maar je kan kennismaken met deze soort in de Amersfoortse dierentuin. Wist je dat brilberen voornamelijk vegetariër zijn? En dat ze in hun voortbestaan worden bedreigd?

Hond Gezond JEUK!

Jeuk is niet leuk! Je kan bij heftige jeuk zelfs zwaar geïrriteerd van raken. Als jij er al zoveel last van kan hebben, denk je dan eens in hoe je hond het vindt om jeuk te hebben. Oeverloos krabben kan schade aan de huid veroorzaken. Dus heeft je hond jeuk? Lees dit artikel en help hem of haar snel van de jeuk af.

Succesvol seizoen voor Keukenhof

Op 14 mei kon je voor de laatste keer dit seizoen genieten van de bloemenpracht en praal in lentepark Keukenhof. Het park kijkt terug op een succesvol seizoen met veel bezoekers uit verschillende landen, heel veel kleur in het park en schitterende bloemenshows.

Stadsbeeld Giraffe

Deze giraffe kom je zomaar tegen in een parkje in Den Bosch. Het is een bijzonder exemplaar, want hij bestaat nog niet zolang als beeld, maar wel als dier op een schilderij. Dit stadsbeeld is namelijk op magische wijze uit het schilderij De Tuin der Lusten komen wandelen en heeft zijn intrek genomen in de stad.

Goed Doel Chaparri Reserve

In Dier van de Maand stond dit keer de Brilbeer centraal. Weet je dat deze beren – en hun medebewoners – in het Peruaanse Chaparri Reserve altijd centraal staan? Het reservaat helpt om de populatie te beschermen. Een zeer goed doel dus.

Jubileumboom cadeau voor jarig DierenPark Amersfoort

Hoera! Op 22 mei vierde DierenPark Amersfoort echt haar 75ste verjaardag. Dat werd gevierd met het planten van een bijzondere jubileumboom in het park. Dit werd gedaan door een bijzonder gezelschap. Een passend cadeau voor een jarig bos!

Schrijfcoachtip Oorlogsverhalen

De maand mei staat altijd in het teken van oorlog en herdenkingen. Vooral de Tweede Wereldoorlog kent veel herdenkingen in deze maand. Daarom dit keer tips voor het schrijven van een verhaal in oorlogstijd.

Ik verveel me! En dat is helemaal niet erg

Heb jij wel eens last van verveling? Dat is goed nieuws, want verveling helpt je creatief na te denken en om even stil te staan waar je bent in het leven. Laat die tablet of je mobiel daarom liggen als je jezelf verveelt. Behalve dan om dit artikel even te lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.