woensdag 17 mei 2023

Succesvol seizoen voor Keukenhof

Afgelopen zondag was het alweer de laatste dag dat Keukenhof dit jaar geopend was. Het is nu eenmaal een kort seizoen, maar wat een seizoen heeft het park mogen beleven. Na de coronajaren kon het mooiste lentepark eindelijk weer allerlei bezoekers verwelkomen van over de hele wereld! Bijna 1,4 miljoen bezoekers hebben het hele seizoen van de meest prachtige voorjaarskleuren genoten. Dat mag je met zekerheid een mooie seizoenafsluiter noemen. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Bezoek uit de hele wereld

Zoals altijd wordt Keukenhof heel goed bezocht door bezoekers uit meer dan 100 verschillende landen! Dit jaar kwamen de meeste bezoekers weer uit Nederland (maar liefst 20 procent), gevolgd door liefhebbers uit Duitsland, Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië. Voor het eerst sinds de pandemie verwelkomde het park weer Aziatische bezoekers.


UITVERKOCHT!

Meerdere keren dit seizoen werd er op social media medegedeeld dat het park was uitverkocht. Dit gold dit jaar voor Pasen, het Bloemencorso en het weekend van 1 mei. Opvallend vond Keukenhof dat er dit jaar zoveel campers geparkeerd stonden! Deze werden overigens vaak bij elkaar gezet in een indrukwekkende rij. Overigens wel goed dat Keukenhof dit tijdig aangaf. Dit kon ook doordat alle bezoekers van te voren een dag en tijd van aankomst moesten reserveren.

Tijdsloten en openbaar vervoer

Om de drukte te spreiden bij de entree, maar ook in de streek zelf qua verkeer heeft Keukenhof ervoor gekozen om te blijven werken met aankomsttijden. Dit verbeterde de beleving aanzienlijk, want de bezoekers waardeerden hun bezoek met een 8,6. Waar de een met de auto volgeladen naar de tulpen komt kijken, heeft 20 procent van al de Keukenhofbezoekers juist gebruik gemaakt van de Keukenhof Express vanaf Schiphol, Leiden, Amsterdam RAI of Haarlem. Deze speciale pendelbussen hebben zo heel wat blijde bezoekers naar de bollenstreek gebracht.

Overal kleur

Dankzij de speciale lasagnebeplanting in combinatie met koele nachten hebben de tulpen en andere voorjaarsbloemen lang staan schitteren in het park. Helaas gooide de regen de laatste week een beetje roet in het eten. Toch was Keukenhof weer al die weken lang prachtig op kleur, zowel buiten als binnen in de paviljoens met verschillende bloemenshows. Zo genoot je er onder meer van rozen, gerbera’s, narcissen en lelies. Echt schitterend!

2024: Jubileumjaar

Volgend jaar is Keukenhof weer geopend van 21 maart tot en met 12 mei. Het park zal dan zeker weer op kleur komen dankzij 7 miljoen bloembollen! Daarnaast bestaat het park in 2024 75 jaar! Een jubileum om zeker bij stil te staan. Dat beloofd volgend jaar een mooi feest te worden, met allerlei activiteiten die uiteraard bij een jubileumjaar horen.
Ik kijk er nu al naar uit! 🌷

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.