dinsdag 23 mei 2023

Jubileumboom cadeau voor jarig DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort vierde gisteren echt haar 75ste verjaardag. Het hele Hemelvaartweekend werd er al een groot verjaardagsfeest gevierd met alle bezoekers. Gisteren werd er ter ere van deze mijlpaal een heuse jubileumboom geplant door de burgemeester van Amersfoort. Een kers op de verjaardagstaart, aldus het park. Een mooier cadeau kon het ook eigenlijk niet zijn, want het thema van het jubileum is ‘ons bos is jarig’. Des te mooier om dat jarige bos van een nieuwe boom te voorzien! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Familiedierentuin

Op 22 mei 1948 opende het park voor het eerst haar deuren en is altijd een echt familiebedrijf geweest. ‘Wij vinden het belangrijk om onze verjaardag met elkaar, de stad en uiteraard alle bezoekers te vieren,’ aldus Hylke Steggerda, projectleider van het park. Burgemeester Lucas Bolsius plantte de boom aan de rand van het Hyenaplein, vlak bij de olifanten, samen met kinderburgemeester Lynn Verhoeven en leden van het Kinderpanel van het park. De plek voor de plantaan is niet toevallig gekozen, zo vertelde Hylke: ‘Dit is historisch een belangrijke plek. Vroeger stond hier al een grote boom die door ouderdom is gestorven. Rondom de boom leven veel dierbewoners en het pad dat langs de boom loopt, is een veelvoorkomende route die bezoekers afleggen. Dit maakt deze plek mooi en bijzonder om daar, exact 75 jaar na de opening, een nieuwe boom te planten.’ Eigenaar Astrid Vis, directeur Astrid Wassenaar, adviseur Marjo Hoedemaker, eigenaar Fred Vis en de burgemeester spraken de aanwezigen toe en blikten samen terug op de afgelopen 75 jaar en keken vooruit naar de toekomst. DierenPark Amersfoort is dé dierentuin voor kinderen.

Marjo Hoedemaker, Astrid Vis en Fred Vis | Burgemeester en kinderen geven het eerste water (foto’s: DierenPark Amersfoort)

Verjaardag gaat verder

Hoewel met het planten van de boom de verjaardag en het feestweekend officieel voorbij zijn, wordt het feestje nog op een kleinere schaal in het park doorgevierd. Zo blijft het Dwaalhof geopend, is er in de winkel een toffe jubileumlijn te koop en kun je het boek MAKI! Ons bos is jarig kopen. Dit Doe-boek zit vol leuke spelletjes, prachtige foto’s en leuke verhalen over DierenPark Amersfoort. Ook drie Amersfoortse musea zetten het dierenpark in het zonnetje. Met drie verschillende exposities staat het thema ‘dieren in de kunst’ centraal, waaronder de jubileumtentoonstelling in Museum Flehite. Hierin gaan bezoekers op ontdekkingstocht door de geschiedenis van DierenPark Amersfoort. En de plantaan? Die zal altijd een prominente plek in het park houden als blijvende, zichtbare herinnering aan de prachtige verjaardag van het park.

Ontdek de geschiedenis in het Dwaalhof | Shop de unieke jubileumlijn (foto’s: DierenPark Amersfoort)

Praktische informatie

DierenPark Amersfoort is alle dagen geopend van 9.00 tot 18.00 uur tijdens de zomertijd en van 10.00 tot 17.00 uur tijdens de wintertijd. Voor de actuele prijzen, openingstijden en natuurlijk activiteiten kijk je op DierenParkAmersfoort.nl.

(foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

1 opmerking:

  1. Mooi dat men weer een nieuwe boom cadeau had gedaan en nu maar hopen dat deze ook oud mag worden en goed groeien zal gaan. Ben hier al veel geweest en is dan ook een prachtig park.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.