maandag 20 maart 2023

Hond Gezond Samen genieten van de lente

De lente is in zicht en dat betekent dat het extra lekker is om te gaan wandelen met je hond. Er zijn zoveel wandelroutes (en fietsroutes) waar je heerlijk kan genieten van natuurschoon, voorjaarsbloeiers en meer, samen met je trouwe viervoeter. Naast heerlijke routes in de vrije natuur, zijn er ook plekken waar je hond gezellig mee naar toe mag. De Keukenhof bijvoorbeeld, maar ook de Tuinen van Appeltern en de tuinen van Kasteeltuinen Arcen, zijn uitjes waar je met je hond gewoon naar toe mag. En dat is natuurlijk ook heel leuk om mooie foto’s te maken van je hond tussen de tulpen. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Huisregels parken

Als je hond mee mag naar een lentepark, dan is het goed om je van te voren het parkreglement door te nemen. Over het algemeen zijn er drie regels die in ieder park waar honden mee mogen worden gehanteerd:
- houd je hond kort aangelijnd, dus niet aan een uitloopriem;
- ruim achter je hond op, de parken zijn geen uitlaatplaatsen;
- volg de aanwijzingen van het personeel op.
Daarnaast is het goed om op de paden te blijven met je hond. Natuurlijk is het leuk om tussen de tulpen of hyacinten een foto van je hond te maken. Maar hou rekening dat je vriendje niet door de perken heen gaat rennen.

Wandelroutes door de natuur

Hoewel honden op bepaalde plekken in Nederland natuurlijk lekker los kunnen lopen, is het toch ook goed om op druk bezochte wandelroutes je hond aan te lijnen. Dat geldt helemaal als er ook fiets- en mountainbikeroutes zijn aangelegd in een natuurgebied. Let ook goed op als je gaan wandelen of je hond überhaupt wel los mag. Misschien zijn er wel wolven in de buurt of jonge zwijntjes. Aan het begin van wandel- en natuurgebieden staat dit goed aangegeven. Voor de veiligheid van je hond is het aan te raden hier goed op te letten. Blijf ook hier weer op de aangegeven wandelpaden en geniet van al het moois om jullie heen.

Hooikoorts

Zelf heb ik enorm last van hooikoorts, maar toch zoek ik graag de natuur op om van de lentepracht te genieten. Wist je dat dieren overigens ook last kunnen hebben van deze pollenallergie? Je hond kan dan last hebben van jeuk op de huid, tranende ogen en zelfs niezen. In 2021 deed ik hier research naar voor Hond Gezond en dat leverde 5 tips bij hooikoorts op.

Neem je camera mee

Al die bloemenpracht is heel leuk om vast te leggen, met je hond erbij natuurlijk. Neem dus een camera of je mobiele telefoon mee en zet je vriendje op de foto. Dat gaat zeker mooie plaatjes opleveren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.