donderdag 23 maart 2023

Genieten van de lente; Keukenhof is open

Vanmorgen om 8 uur stonden de eerste bezoekers al voor de deur te wachten om samen met de medewerkers van Keukenhof af te tellen naar de opening. Met blije gezichten werden de eerste bezoekers om klokslag 8 uur verwelkomt door Jacoba van Beieren. Zij trakteerde deze eerste bezoekers met een prachtige bos tulpen! Het was de perfecte start van het nieuwe lenteseizoen in Keukenhof.
(foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Vertrouwd en nieuw

Net als voorgaande jaren mag je van Keukenhof weer verwachten dat je het hele seizoen kan genieten van kleurrijke perken, dankzij de vakkundige lasagnebeplanting. Door de verschillende bollen in laagjes in de grond te stoppen, geniet je eerst van de vroege bloeiers en aan het einde van het seizoen van de latere lentebloemen. Maar dat kan je wel aan de tuinmannen overlaten. Naast de vertrouwde rol die Keukenhof speelt als etalage voor de bollenkwekers (waar ze overigens heel trots op zijn) en voor het toerisme in Nederland, zijn er ook wat nieuwe zaken om even de aandacht aan te besteden.

Zoals altijd kun je weer met NS en de speciale pendelbussen naar de Keukenhof (niet te missen, want ze zijn voorzien van heel veel tulpen stickers!). Via de Spoordeelwinkel kun je een treinkaartje met vervoer en entree naar Keukenhof aanschaffen. Je kan via treinstations Haarlem, Leiden, Schiphol en Amsterdam RAI naar de speciale bus. Deze bus brengt je aan het einde van je bezoek ook weer terug naar het station. Nieuw is dat je nu ook met de GVB een combi-ticket kan kopen voor het park en vervoer ernaartoe.

Wat overigens wel blijft is het reserveren van een dag en aankomsttijd. Het eerste jaar na de verschillende coronamaatregelen wees uit dat het spreiden van bezoekers voor een betere verkeersdoorstroming heeft geleid en dat bezoekers meer genoten van de beleving in het park. Omdat de beleving voor bezoekers en minder verkeersoverlast voor bewoners zo fijn zijn geweest, blijft Keukenhof het reserveren van een tijdslot hanteren. Uiteraard mag je eenmaal binnen zolang van de bloemenpracht genieten als je zelf wil. Althans, tot sluitingstijd.


Het park vandaag

Op social media zie ik vaak de vraag voorbij komen: ‘Hoe ziet het park er vandaag uit?’ Een heel goede vraag, die moeilijk te beantwoorden is. Het park zal er namelijk gedurende het seizoen (dankzij de lasagnebeplanting) steeds anders uitzien. Ook de paviljoens zijn steeds anders, dankzij de bloemenshows die iedere week worden verandert. Vandaag was het heerlijk zonovergoten lenteweer. Buiten werd je in het park vooral verrast door heel veel paarse, gele, witte en paars met witte krokussen. Enkele vroege tulpen stonden al in bloei en natuurlijk vroege hyacinten en narcissen. Geef het park een paar dagen zon en er schieten nog meer bloemen uit de grond. Binnen in de paviljoens stond (en staat) nog veel meer in bloei, van tulpen tot hortensia’s en van narcissen tot rozen.


Genieten van Keukenhof

Zelfs wanneer het park nog niet helemaal in bloei staat, kan ik op en top genieten van alles om mij heen. Keukenhof is zo een plek waar je heerlijk in de natuur bent, tussen de bloemen, planten en bloesem in. Van de inspiratietuinen tot aan de prachtige aangelegde perken, de verschillende kunstwerken en de beekjes met zijn vele bruggetjes; iedere keer als je een bocht om gaat, zie je weer iets nieuws. Komt dat dus ook zien in Keukenhof. Geopend vanaf vandaag tot en met 14 mei. Voor tickets, tijdsloten, openingstijden en andere informatie ga je naar Keukenhof.nl.


De lente is begonnen, Keukenhof is open! Heerlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.